Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση: Βλέπουν συνωμοσίες, πάνε για ανασχηματισμό

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ

Ενα βήμα πριν από την έκδοση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται ο κυβερνητικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά μέτωπα που απειλούν, ανοικτά πλέον, την κυβερνητική συνοχή. Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «επιχείρηση αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» από την αντιπολίτευση, με την πρόκληση κοινωνικής έντασης και τη δημιουργία αίσθησης ανασφάλειας και συγκρούσεων.

Η κακή διαχείριση που έγινε σε τρία σοβαρά εσωτερικά ζητήματα (σκουπίδια, Εξάρχεια, Καμμένος) έφερε την κυβέρνηση στα πρόθυρα μεγάλης κρίσης και προκάλεσε αμηχανία και ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία σε πολλούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πολιτικός χρόνος που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι τελικά ελάχιστος και το κυβερνητικό επιτελείο αφήνει πλέον πίσω τις μεγάλες υποσχέσεις για τη διευθέτηση του χρέους και την έξοδο στις αγορές και καταστρώνει σχέδια επί χάρτου, με στόχο να εξασφαλίσει την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να προετοιμάσει από τώρα τη μάχη για τις επόμενες εκλογές.

Νέο αφήγημα
Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, τροποποίησε για μια ακόμη φορά το αφήγημα της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι τελικά η Ελλάδα «δεν θα βγει στις αγορές προστατευμένα και για επικοινωνιακούς λόγους. Θα βγει με το σπαθί της και με όρους βιώσιμης προοπτικής». Στο ίδιο κλίμα και ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος παραδέχθηκε κυνικά ότι «κανένας δεν περίμενε περαιτέρω μέτρα για το χρέος σε αυτή τη φάση». Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης τώρα αναμένεται να δώσει έμφαση στην «επιστροφή στην κανονικότητα», με παρεμβάσεις και επισκέψεις του ίδιου του πρωθυπουργού σε υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.

Ο σχεδιασμός
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνει 5 σημεία:
1. Προσπάθεια να βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Αλέξης Τσίπρας για τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης.

2. Ανασχηματισμός εντός του καλοκαιριού.

3. Προώθηση νέου αφηγήματος που περιλαμβάνει …

Η συνέχεια στο http://ift.tt/2tE8qEL

The post Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση: Βλέπουν συνωμοσίες, πάνε για ανασχηματισμό appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.