Της συνωμοσίας… το κάγκελο γίνεται στην Τουρκία του Ερντογάν

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε το περασμένο Σάββατο ευθέως τη Διεθνή Αμνηστία, ότι προετοιμάζει… πραξικόπημα στη χώρα του, επικαλούμενος, όπως ισχυρίστηκε, πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών!

Με τον γελοίο αυτόν τρόπο προσπάθησε να δικαιολογήσει τη σύλληψη του διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, Ιντίλ Εσέρ, καθώς επίσης και άλλους εφτά ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, χωρίς να κάνει εξαίρεση και για ξένους πολίτες, αφού συνελήφθησαν επίσης Γερμανοί και Σουηδοί!

Το νέο παραλήρημα τον έπιασε τον Ερντογάν, όταν δημοσιογράφος στο Αμβούργο είχε το θράσος να του υπενθυμίσει ότι η εν λόγω οργάνωση στάθηκε στο πλευρό του όταν είχε αδίκως συλληφθεί και κρατηθεί στη φυλακή επί τετράμηνο το 1997 και είχε γενικώς προβλήματα με τη διαχρονικά «δίκαιη δικαιοσύνη» της Τουρκίας.

Μόνο που ο μέγας Ερντογάν που μοιράζει τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτης» απλόχερα, είχε έτοιμη την απάντηση: Αυτόν τον έβαλαν φυλακή επειδή διάβασε ένα ποίημα ενώ οι συλληφθέντες μαζεύτηκαν σε ξενοδοχείο της Χάλκης για να συζητήσουν πως θα συνεχίσουν το πραξικόπημα (εκδοχή Ερντογάν… καταλάβατε αξιοπιστία). Κι αυτοί οπαδοί του Γκιουλέν ρε παιδί μου… κοίτα εξάπλωση!

defence-point.gr

The post Της συνωμοσίας… το κάγκελο γίνεται στην Τουρκία του Ερντογάν appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.