Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η χημική επίθεση στην Συρία «σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση»

© REUTERS / Rodi Said Καπνός υψώνεται στη επαρχία της Raqqah στην Συρία
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι η νέα επίθεση που αφορά  χημικά όπλα ήταν στα σκαριά από την κυβέρνηση της Συρίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν  εντοπίσει πιθανές προετοιμασίες για άλλη μια επίθεση  με χημικά όπλα από το καθεστώς του Άσαντ πράγμα το οποίο  θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές δολοφονίες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών. Οι δραστηριότητες είναι παρόμοιες  με τις προετοιμασίες του καθεστώτος  που έγιναν  πριν από  τις 4 Απριλίου 2017 στην επίθεση  με τα  χημικά όπλα,» είπε  ο Λευκός Οίκος  σε μια δήλωση.

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε επίσης ότι σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί μια  χημική επίθεση  ο  Άσαντ και ο  Συριακός στρατός «θα πληρώσουν με   ένα πολύ βαρύ τίμημα.»

Σε απάντηση, η Δαμασκός διέψευσε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «παραπλανητικούς, ψευδείς και αβάσιμους.» Ο  Αλί Χαϊντάρ, ο Υπουργός Υποθέσεων  Εθνικής Συμφιλίωσης  στη Συρία είπε ότι η Δαμασκός δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ και ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα. Επίσης κατηγόρησε τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να ανάψουν  μια «διπλωματική μάχη» κατά της Συρίας στον ΟΗΕ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση, ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα την  θεωρεί ως αβάσιμη.

«Ακούσαμε για αυτή τη δήλωση. Δεν γνωρίζουμε που βασίζεται . Και, φυσικά, διαφωνώ κατηγορηματικά με την  διατύπωση  για την «επόμενη  επίθεση» ,» δήλωσε ο  Πεσκόφ  στους δημοσιογράφους.

Αυτή η δήλωση είναι μια «μεταμφίεση» για άλλη μια προσπάθεια από τις ΗΠΑ για την  κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, σύμφωνα με Akil Mahfud, Διευθυντή  Διεθνών Σχέσεων στο  Συριακό Υπουργείο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Πρώτα, αυτό είναι ένα μήνυμα νέων επιθετικών πράξεων  κατά της Δαμασκού και των συμμάχων της. Αυτή είναι μια μεταμφίεση για την επιθετικότητα. Δεύτερο. Αυτό είναι μια απάντηση στην Μόσχα και στον [ Ρώσο  Υπουργό  Εξωτερικών Σεργκέι] Λαβρόφ για τις επικρίσεις του σχετικά με τις ενέργειες  των ΗΠΑ  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Συρία.

Η δήλωση αυτή δείχνει ότι η κρίση στην  Συρία είναι στα πρόθυρα  μιας νέας κλιμάκωσης  και η Ρωσία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για συνομιλίες και μια αύξηση της πίεσης ,» είπε ο Mahfud [1]  στο Σπούτνικ.

Πρόσφατα, ο Λαβρόφ είπε ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει κάνει προσπάθειες να «απαλλάξει» την Al Nursa Front  από επιδρομές στην Συρία.

“Δυο μέτρα και σταθμά εξακολουθούν να υφίστανται
Έχω ήδη πει ότι έχουμε μια ισχυρή εντύπωση με βάση την εμπειρία της καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία ότι το λεγόμενο Μέτωπο της Αλ Nusra, όπως  και αν ονομάζεται σήμερα, πάντα κρατιέται μακριά (αποφευγεται? ) από τον συνασπισμό με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τις άλλες αλλες χώρες που συνεργάζονται με αυτόν », δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Mahfud, «αυτό που είναι σημαντικό σήμερα είναι να αποτρέψουν  τις ΗΠΑ  από τον να πετύχουν τον στόχο τους , να σταματήσουν δηλαδή την προέλαση του Συριακού Στρατού προς την Ανατολή».

Ο Ανώτερος Ρώσος νομοθέτης Konstantin Kosachev έχει την άποψη ότι οι ΗΠΑ μπορεί προετοιμάζονται  για μια «προληπτική» επίθεση κατά των κυβερνητικών Στρατευμάτων  της Συρίας. Η   Ουάσιγκτον προειδοποίησε για μια πιθανή χημική επίθεση που φέρεται να σχεδιάστηκε  από τη Δαμασκό.

«Σε κάθε περίπτωση με την Ουάσιγκτόν κάτι δεν πάει καλά  σε αυτή την ιστορία: είτε γνωρίζουν την επερχόμενη επίθεση και δεν προσπαθούν να την αποτρέψουν, αλλά θέτουν εν γνώσει τους τον ανεπιθύμητο  Σύριο  ηγέτη σε λάθος θέση, είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζουν τη δική τους προληπτική επίθεση  κατά των Συριακών  στρατευμάτων  και απευθύνουν έκκληση για το θέμα που είναι ήδη «διάσημο» σε παγκόσμιο επίπεδο και σίγουρα θα δικαιολογήσουν οποιαδήποτε προληπτική δράση », δήλωσε ο Κοσάτσεφ στους δημοσιογράφους.

References  told
   ( http://ift.tt/2tEve7f )
https://sputniknews.com
tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η χημική επίθεση στην Συρία «σηματοδοτεί μια νέα κλιμάκωση» appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.