Η Ολλανδική κυβέρνηση λέει όχι σε επίσκεψη του Τούρκου «γκρίζου λύκου» αναπλ. πρωθυπουργού

Ολλανδική κυβέρνηση: Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ολλανδία 

Η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε στις 7 Ιουλίου, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Tuğrul Türkeş δεν είναι ευπρόσδεκτος να ταξιδέψει στην Ολλανδία, για μια τελετή των Τούρκων ομογενών, για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, η παρουσία του Τουρκές ή άλλων μελών της κυβέρνησης της Τουρκίας ήταν ανεπιθύμητη «δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών μας».

Λίγο πριν τις ολλανδικές εθνικές εκλογές τον Μάρτιο, οι ολλανδικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν στον υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και την υπουργό Οικογένειας Fatma Betül Sayan Kaya να εισέλθουν στη χώρα για να προωθήσουν το δημοψήφισμα του Απριλίου 16 σχετικά με συνταγματικές τροποποιήσεις.

Η άδεια πτήσης για τον Çavuşoğlu ακυρώθηκε στις 11 Μαρτίου, ενώ η αστυνομία του Ρότερνταμ εμπόδισε την είσοδο της Kaya στο κτίριο του προξενείου την ίδια ημέρα.

Η Kaya ταξίδεψε στη Γερμανία με συνοδεία αστυνομίας αργά την 12η Μαρτίου.

Η απόφαση της 7ης Ιουλίου είναι μια «φυσική συνέπεια» των γεγονότων του Μαρτίου, ανέφερε η δήλωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν

http://ift.tt/2sxp7NP
infognomonpolitics

The post Η Ολλανδική κυβέρνηση λέει όχι σε επίσκεψη του Τούρκου «γκρίζου λύκου» αναπλ. πρωθυπουργού appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.