Πως αποφύγαμε φαινόμενα σοβαρής δηλητήριασης στρατιωτικού προσωπικού αλά Τουρκία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγάλη ποσότητα από κοτόπουλα με το μικρόβιο της σαλμονέλας εντόπισε εγκαίρως το ΚΒΙΕΣ (Κέντρο Βιολογικών Ερευνών Στρατού) και αποφύγαμε φαινόμενα Τουρκίας, όπου έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα περιστατικά σοβαρής δηλητηρίασης χιλιάδων στρατιωτών!

Τα κοτόπουλα προορίζονταν για το Πολεμικό Ναυτικό. Ο ιδιώτης που τα είχε προμηθεύσει ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα και τα κοτόπουλα αποσύρθηκαν. Ευτυχώς, γιατί θα μπορούσε να ΄χε προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Το ΚΒΙΕΣ εδρεύει στο Στρδο «Κουτσούκου», εντός του κτιρίου του 414 ΣΝΕΝ.

Η αποστολή του ΚΒΙΕΣ είναι ο υγειονομικός και τεχνολογικός- ποιοτικός έλεγχος των κάθε είδους τροφίμων που προορίζονται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, από τα πρώτα στάδια της επεξεργασίας μέχρι την κατανάλωση, καθώς και του νερού.

Το ΚΒΙΕΣ διαθέτει εργαστήρια Ελέγχου Τροφίμων και Νερών (Μικροβιολογικό, Χημικό, Ιστολογικό, Παρασιτολογικό) και Τμήμα Περιβαλλοντολογικού Ελέγχου, τα οποία εδρεύουν στο Στρατόπεδο «ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ» (Παλαιά Πεντέλη Αττικής).

militaire.gr

The post Πως αποφύγαμε φαινόμενα σοβαρής δηλητήριασης στρατιωτικού προσωπικού αλά Τουρκία appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.