“Θερμό επεισόδιο” με…ηρωίνη στο Αιγαίο δεν γίνεται! Η Τουρκία στη γωνία

Περί “θερμού επεισοδίου” που οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να “στήσουν” στο Αιγαίο,με αφορμή την επιχείρηση νηοψίας σε τουρκικό σκάφος, ακούμε και διαβάζουμε.

Είναι εξαιρετικά απίθανο η Τουρκία να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Εκτός αν στην Άγκυρα έχει επικρατήσει ο απόλυτως παραλογισμός. Αν κρίνουμε από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ βέβαια, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε!

Η Τουρκία είναι στη γωνία και θα πρέπει όχι απλά να σωπάσει αλλά και να κάνει κινήσεις που θα αποδείξουν ότι όσα γράφονται και λέγονται για τα “στραβά μάτια” που κάνει στην εμπορία ναρκωτικών είναι λάθος.

Τι συνέβη χθες;

Η αμερικανική DEA ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να ερευνήσουν το φορτίο του τουρκικού πλοίου,γιατί είχε πληροφορία πως μεταφέρει ναρκωτικά. Ακόμη κι αν η πληροφορία δεν ήταν σωστή, ο καπετάνιος του πλοίου θα ΄πρεπε να μην αντιδράσει και να μην τραπεί σε φυγή. Και μόνο αυτό δείχνει ότι οι αμερικανοί μάλλον είχαν σωστή πληροφορία.

Το Λιμενικό Σώμα μπορεί να κατηγορηθεί μόνο για ένα πράγμα: ότι δεν λειτούργησε ακόμη πιο δυναμικά κι έχασε το πλοίο! Όλα τ΄ άλλα που λένε οι Τούρκοι είναι αστειότητες. Οι προειδοποιητικές βολές που έριξαν οι Έλληνες λιμενικοί είναι προβλεπόμενη διαδικασία. Συνεπώς όσα λένε οι Τούρκοι είναι για να αποφύγουν να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος. Την οποία συμπτωματικά την ώρα που το επεισόδιο εξελισσόταν στο Αιγαίο, περιέγραφε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Ο ΥΕΘΑ μίλησε για τη διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται ίσως και με την ανοχή των τουρκικών αρχών.

militaire.gr

The post “Θερμό επεισόδιο” με…ηρωίνη στο Αιγαίο δεν γίνεται! Η Τουρκία στη γωνία appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.