Εξαίρεση από τη ραδιοφωνική αδειοδότηση ζητά ο Δήμος Αθήνας

 

Δεν μπορεί να βγει στο σφυρί το δημοτικό ραδιόφωνο

 

Με την πλήρη στήριξη του δημάρχου της Αθήνας Γ. Καμίνη, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου το ψήφισμα με το οποίο ζητείται από την κυβέρνηση να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών καθώς και να διατηρήσουν τις συχνότητες με τις οποίες έχουν ταυτιστεί στην 30χρονη πορεία τους.

Ο Γ. Καμίνης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, χαρακτήρισε άκρως πετυχημένη την πορεία του «Αθήνα 9,84», τάχθηκε υπέρ της τακτοποίησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με χορήγηση αδειών, αλλά εξαίρεσε από αυτήν τα δημοτικά ραδιόφωνα. Για αυτά είπε πως «δεν μπορούν αντιμετωπιστούν όπως τα υπόλοιπα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί».

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, σημειώνεται πως αν οι δημοτικοί σταθμοί ενταχθούν στη «διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών θα οδηγηθούν ουσιαστικά στον αφανισμό τους». Αναφέρεται δε πως οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, το δημοτικό συμβούλιο ζητά να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών και να διατηρήσουν τις συχνότητές τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.