Θα επικαλεστούν την τεχνητή νοημοσύνη ως «σωτήρα» της παγκόσμιας οικονομίας;

Δεν βγαίνουν τυχαία στο προσκήνιο οι παρακάτω μελέτες.

Η «εισβολή» της τεχνητής νοημοσύνης σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ και επακόλουθη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, διαμηνύουν τώρα επιστήμονες και οικονομολόγοι.

Οι μηχανές που είναι ικανές να εκτελούν καθήκοντα που συνήθως προορίζονται για τον άνθρωπο, θα ενισχύσουν το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 14% έως το 2030, σύμφωνα με την PwC.

Σε μια έκθεση, η παγκόσμια ελεγκτική και συμβουλευτική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η εκτεταμένη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συμβάλει στην παγκόσμια οικονομία κατά την επόμενη δεκαετία κατά 15,7 εκατομμύρια δολάρια, ισοδύναμη με την τρέχουσα συνδυασμένη παραγωγή της Κίνας και της Ινδίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κερδών, ύψους 9,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα προκύψει από τις επιπτώσεις της κατανάλωσης. Οι αγοραστές, που οδηγούνται στην εργασία με αυτόνομα αυτοκίνητα, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τον επιπλέον χρόνο και τους πόρους τους για να αγοράσουν εξατομικευμένα και ποιοτικά προϊόντα.

Οι ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα είναι ο μεγαλύτερος ευνοημένος αυτής της τάσης , την ίδια στιγμή που η PwC εκτιμά ότι τα καταναλωτικά πρότυπα που προκλήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη θα προσθέσουν 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια στη βορειοαμερικανική οικονομία.

prisonplanet

The post Θα επικαλεστούν την τεχνητή νοημοσύνη ως «σωτήρα» της παγκόσμιας οικονομίας; appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.