Το Κατάρ απέρριψε τις απαιτήσεις των αραβικών χωρών

© AP Photo / Khaled Elfiqi Η συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών  της Σαουδικής Αραβίας  των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου στις  5 Ιουλίου 2017
CAIRO, 5 Ιουλίου – RIA Novosti, Nadeem Zuaui. Το αραβικό ‘κουατρέτο’ επιβεβαίωσε την αποτυχία του Κατάρ από την εκπλήρωση των απαιτήσεων και εξέφρασε τη λύπη του για τη θέση αυτή της Ντόχα, λέει στη δήλωση που εγκρίθηκε μετά τα αποτελέσματα της  συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν και της Αιγύπτου στο  Κάιρο.

‘Εκφράζει τη λύπη του σε σχέση με την αρνητική απάντηση που έφτασε από το Κατάρ που δείχνει παραμέληση και επιπόλαιη προσέγγιση στο  πρόβλημα’ – λέει στο έγγραφο που διαβίβασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Samekh Shukri.

Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν στις 5 Ιουνίου τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ντόχα και σταμάτησαν κάθε επαφή  με το Κατάρ, κατηγορώντας το για υποστήριξη της τρομοκρατίας και παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις τους. Προσχώρησαν αργότερα και  άλλα κράτη μέλη. Το Κουβέιτ διαμεσολάβησε στην επίλυση των συγκρούσεων.

Οι αραβικές χώρες παρέδωσαν το τελεσίγραφο στο Κατάρ, αφού το  παρότρυναν  να συμφωνήσει σε δέκα ημέρες για την εκπλήρωση των απαιτήσεων των γειτόνων. Το τελεσίγραφο περιελάμβανε  13 σημεία μεταξύ των οποίων ήταν  η μείωση του επιπέδου των διπλωματικών και στρατιωτικών σχέσεων με το Ιράν, το κλείσιμο της τουρκικής στρατιωτικής βάσης, ο τερματισμός της χρηματοδότησης των τρομοκρατικών οργανώσεων, η διακοπή  από την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών, με το να υποστηρίζει τις αντιπολιτευτικές προσωπικότητες, καθώς και το κλείσιμο όλων των δορυφορικών τηλεοπτικών δικτύων του  ‘Al Jazeera’.
Το Κατάρ απορρίπτει τις κατηγορίες των αραβικών γειτόνων και δηλώνει ότι οι απαιτούμενες απαιτήσεις δεν είναι ρεαλιστικές και δεν μπορούν να εκτελεστούν.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Το Κατάρ απέρριψε τις απαιτήσεις των αραβικών χωρών appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.