Επιθέσεις του Άρη: Οι πρωτοπόροι του Κόκκινου Πλανήτη θα αντιμετωπίσουν το δηλητήριο του εδάφους.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence ελπίζει με τόλμη να βάλει «αμερικανικές μπότες στον  Άρη» – αλλά είναι απίθανο οι αστροναύτες να παραμείνουν εκεί , αν η νέα μελέτη για τον Κόκκινο Πλανήτη είναι ακριβής.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου διαπίστωσαν ότι ο Άρης είναι λιγότερο κατοικήσιμος από ό, τι είχε σκεφτεί προηγουμένως, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στις επιστημονικές εκθέσεις.

Αυτό κάνει το όνειρο  του Ματ Ντάμον (ή οποιουδήποτε άλλου γι ‘αυτό το θέμα) ακόμη λιγότερο πιθανό.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα υπερχλωρικά άλατα στο έδαφος του Άρη έγιναν τοξικά,  όταν εκτέθηκαν στη σκληρή υπεριώδη ακτινοβολία που βρέθηκε στο κόκκινο πλανήτη. Αυτό καταστρέφει τα βακτήρια, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο για κάθε ζωντανό πράγμα, την επιβίωση.

«Πρέπει να ξεπλύνετε τα υπερχλωρικά και στη συνέχεια να μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά», δήλωσε ο David Wilson, από το τμήμα Planetary Science and Astrobiology της NASA.
«Αλλά θα έπρεπε να προσθέσετε και θρεπτικά συστατικά στο έδαφος, οπότε θα έπρεπε να κάνετε κάτι περισσότερο από την παραλαβή του εδάφους, θα πρέπει να εργαστείτε στο έδαφος», πρόσθεσε.

Η παρουσία τοξικών ενώσεων στο έδαφος του Άρη, που ονομάζονται υπερχλωρικά, δεν είναι κάτι νέο για τους επιστήμονες. Ωστόσο, αυτή η μελέτη διαπίστωσε άλλες ενώσεις με βάση το ασβέστιο, όπως τα οξείδια του σιδήρου και το υπεροξείδιο του υδρογόνου, απλώς επιδεινώνοντας την τοξικότητα των υπερχλωρικών.
http://ift.tt/2tZMe88
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: corfiatiko.blogspot.gr

The post Επιθέσεις του Άρη: Οι πρωτοπόροι του Κόκκινου Πλανήτη θα αντιμετωπίσουν το δηλητήριο του εδάφους. appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.