Έρχεται νέος νόμος της ΕΕ για τον αντισημιτισμό που θα διώκει νομικά όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις

Εβραϊκές οργανώσεις ασκούν μεγάλη πίεση στο κοινοβούλιο της ΕΕ να υιοθετήσει νέο νόμο  για τον αντισημιτισμό.

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές εβραϊκές οργανώσεις πιέζουν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να υιοθετήσουν άμεσα έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα δίδεται ξεκάθαρα ο διεθνής ορισμός του μίσους κατά των Εβραίων, σε επικείμενη  ψηφοφορία επί του θέματος αυτή την εβδομάδα.

Οι ίδιες οργανώσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προτρέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υιοθετήσει έναν νέο ορισμό  για τον αντισημιτισμό, ο οποίος θα αποθαρρύνει την κριτική στο κράτος του  Ισραήλ αντιμετωπίζοντας με   «ψυχρή επίδραση» την ελευθερία του λόγου.

Το διατλαντικό Ινστιτούτο AJC και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο με έδρα τις ΗΠΑ έστειλαν επιστολές ασκώντας μεγάλες  πιέσεις στους Ευρωπαίους πολιτικούς, πριν από την ψηφοφορία αύριο  Πέμπτη, όταν όλοι οι βουλευτές θα συζητήσουν για το εάν θα υιοθετήσουν έναν νέο ορισμό για το ολοκαύτωμα των Εβραίων (IHRA).

Μέχρι σήμερα ο αντισημιτισμός δεν υπόκεινταν σε διάταγμα που ήταν νομικά δεσμευτικό,  και πολλές φορές οι όποιες κατηγορίες   εμπλέκονταν με  την κριτική στο κράτος του Ισραήλ, αλλά ο επικεφαλής της οργάνωσης  AJC,  Daniel Schwammenthal είπε ότι αυτό ήταν απλώς μια δικαιολογία που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αντισημίτες.

«Εκείνοι που ψευδώς ισχυρίζονται ότι ένας ξεκάθαρος  νόμος για αυτό το πράγμα  περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης, και καταργεί γενικά την ελευθερία  δαιμονοποιούν το Ισραήλ και κρατούν  τους Εβραίους συλλογικά υπεύθυνους για τις πράξεις του Ισραήλ», δήλωσε ο ίδιος.

Ομοίως, ο πρόεδρος της οργάνωσης EJC Moshe Kantor δήλωσε ότι οι επικριτές ενός νέου νόμου  εργάζονται για να «πολιτικοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν την καταπολέμηση του αντισημιτισμού» και ότι οι Εβραίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να καθορίζουν τον αντισημιτισμό όπως αυτοί τον  βλέπουν».

«Όσοι επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη στήριξη αποτελεσματικών μεθόδων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού προκειμένου να περιοριστούν περαιτέρω οι πολιτικές ατζέντες, πρέπει να κριθούν για το τι είναι οι ίδιοι. Αυτοί είναι που  διευκολύνουν στη διατήρηση ενός νομοθετικού κενού που «δένει»  τα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και υπηρεσιών ασφαλείας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού », κατέληξε ο ίδιος.

Η επιστολή του εβραϊκού οργανισμού EJC προς όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράφηκε από τα εξέχοντα μέλη της εβραϊκής κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο κ. Jonathan Arkush, Αμερικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Jean Kahn, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, βοήθησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πριν από 20 χρόνια.

Η απόφαση πλέον είναι στα χέρια των Ευρωπαίων βουλευτών όλων των αποχρώσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος νόμος θα υιοθετηθεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
ΠΗΓΗ

The post Έρχεται νέος νόμος της ΕΕ για τον αντισημιτισμό που θα διώκει νομικά όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.