«Ράπισμα» Πολωνίας σε Ε.Ε.: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τους πρόσφυγες και δε θα λύσουμε εμείς το πρόβλημά»

«Η Πολωνία έχει το ηθικό καθήκον να μην δεχτεί κανένα πρόσφυγα καθώς δεν ευθύνεται για τις συνθήκες εκείνες που επικρατούν στις χώρες τους».

Αυτό δήλωσε το Σάββατο η κυρίαρχη πολιτική μορφή στην Πολωνία ο Jaroslaw Kaczynski κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος PIS στην οποία και προεδρεύει.

«Δεν προκαλέσαμε κανένα κακό στα κράτη από όπου έρχονται αυτοί οι πρόσφυγες. Δεν τους χρησιμοποιήσαμε ως εργατική δύναμη. Δεν τους καλέσαμε» είπε ο Kaczynski για να συμπληρώσει καταχειροκροτούμενος: «Έχουμε κάθε λόγο να πούμε όχι στην είσοδό τους στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά τους τρόπους που μπορεί να εφαρμόσει «τιμωρώντας» τόσο την Πολωνία όσο και την Τσεχία και την Ουγγαρία για το αυτονόητο δικαίωμά τους να πουν «όχι» στην είσοδο αλλοδαπών στις επικράτειές τους.

«Η Πολωνία δεν έχει κανένα λόγο για να χαμηλώσει το επίπεδο ζωής ως μέρος μιας κακώς εννοημένης αλληλεγγύης» τόνισε ακόμη ο Kaczynski.

pronews.gr

The post «Ράπισμα» Πολωνίας σε Ε.Ε.: «Δεν ευθυνόμαστε εμείς για τους πρόσφυγες και δε θα λύσουμε εμείς το πρόβλημά» appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.