Με ληστρικό επιτόκιο βγαίνουμε για μία φορά στις αγορά, σαν αυτό του Σαμαρά. 3,5 μονάδες περισσότερο από την ΠορτογαλίαΤο ελληνικό δημόσιο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές για την αγορά κρατικού χρέους λήξεως το 2022, ενώ παράλληλα απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και στους κατόχους των υφιστάμενων ομολόγων απόδοσης 4,75% κια λήξεως το 2019 για ανταλλαγή, ήτοι "ρολάρισμα" των τίλων". Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της ελληνικής Δημοκρατίας, με την οποία επιβεβαιώνεται το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για την πρώτη έκδοση πενταετούς ομολόγου από το 2014.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 24.07.2017, ότι επιστρέφει στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά μετά το 2014 εκδίδοντας νέο πενταετές ομόλογο.

Οι ξένες τράπεζες και η διαδικασία

Η διαδικασία έδοσης που θα ακολουθηθεί είναι αυτή του κοικοπρακτικού δανείου μέσω βιβλίων προσφορών που θα κλείσει αύριο. Οπότε και θα ανακοινωθούν τόσο το επίτοκιο δανεισμού καθώς και το ύψος των προσφορών που θα συγκεντρώσει η έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το επιτόκιο δανεισμού για το 5ετες ομολόγου που είχε εκδοθεί τότε (αποδοση του ομολόγου) είχε διαμορφωθεί στο 4,95%.

Την όλη διαδικασία ανέλαβαν οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, London Branch, Goldman Sachs, International Bank, HSBC Bank plc and Merrill Lynch International.

Οι αγορές αντέδρασαν θετικά με τη σχετική ανακοίνωση. Είναι ενδεικτικό ότι πριν απο λίγο η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά σημείωνε πτώση κατά 0,013% και κυμαίνονταν στο 3,34%. Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνιζε το 10ετές ομολόγο το οποίο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,27%.

Τέλος και σύμφωνα με το capital.gr, το νέο ομόλογο αναμένεται να τιμολογηθεί στις 25 Ιουλίου του 2017, θα υπόκειται στους όρους της αγοράς, ενώ ημερομηνία διακανονισμού ορίζεται η 1η Αυγούστου του 2017. Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης αύριο 25 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ενημερωτικά το επιτόκιο δανεισμού 5ετους ομολόγου για την Πορτογαλία είναι στο 1,3%........

Μας βάζουν δήθεν στις αγορές, φορτώνοντας στις πλάτες του λαού ένα ληστρικό επιτόκιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.