Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθαν σχετικά με σχέδια της Ρωσίας να απελάσει περίπου 30 Αμερικανούς διπλωμάτες

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσεβείας στην Μόσχα. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 11 Ιουλίου  – RIA Novosti. Η Μόσχα σχεδιάζει να απελάσει  περίπου 30 Αμερικανούς διπλωμάτες και να καταλάβει πολλά αντικείμενα ιδιοκτησίας των ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία, γράφει η εφημερίδα Izvestia [1] με βάση την ενημερωμένη πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη.

Όπως σημειώνει η έκδοση, η απόφαση της Ουάσινγκτον να μην επιστρέψει τα πρεσβευτικά  ακίνητα  που έχει καταλάβει  από τον Δεκέμβριο του 2016 ώθησε σε τέτοια μέτρα τη ρωσική πλευρά. Το ερώτημα αυτό παρέμεινε επίσης ανεπίλυτο μετά τα αποτελέσματα της τελευταίας πρώτης συνάντησης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

Η ‘Izvestia’ γράφει ότι μετά από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις των ηγετών των δύο χωρών κατά τη σύνοδο κορυφής της G20, όπου αυξήθηκε και το θέμα της δυσαρμονικότητας, κατέστη σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν παρείχαν κανένα σχέδιο για την επίλυση της αναπτυγμένης κρίσης. Υπό αυτές τις συνθήκες, σημειώνουν οι πηγές του δημοσιεύματος, η Ρωσική Ομοσπονδία αναγκάζεται να απαντήσει με προειδοποίηση – να απελάσει  περίπου 30 Αμερικανούς διπλωμάτες που εργάζονται στη Ρωσία και να επιβάλει αμοιβαίες κυρώσεις κατά της ιδιοκτησίας των ΗΠΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία. Την ίδια στιγμή στη Μόσχα σημειώνει ότι δεν θα ήθελε να λάβει παρόμοια μέτρα, αλλά δεν μπορεί να αφήσει χωρίς απάντηση εχθρικές ενέργειες της Ουάσιγκτον επίσης, γράφει η εφημερίδα.

‘Υπάρχει μια προκαταρκτική ρύθμιση κατά τη συνάντηση στην Αγία Πετρούπολη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ράμπακοφ και του πρώτου Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τόμας Σάνον. Αν δεν επιτευχθεί συμβιβασμός, θα πρέπει να λάβουμε παρόμοια μέτρα’ –
σχολίασε σχετικά με την κατάσταση στην εφημερίδα  Ιζβέστια ο εκπρόσωπος του  Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών .

Νωρίτερα, μια άλλη πηγή της  «Izvestia» στους ρωσικούς διπλωματικούς κύκλους σημείωσε  ότι, ως καθρέφτης των μέτρων κάτω από τη σύλληψη μπορεί να είναι το  Αμερικανικής ιδιοκτησίας εξοχικό σπίτι σε Serebryany Bor και μια αποθήκη στη Μόσχα, ενώ η κατοικία του Πρεσβευτή των ΗΠΑ Σωτήρας- Σπίτι και το  αγγλο-αμερικανικό σχολείο της Πρεσβείας στην Αγία  Πετρούπολη δεν θα επηρεαστούν.

Η διοίκηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών του Μπαράκ Ομπάμα στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016 δέχθηκε ένα πακέτο των αντιρωσικών κυρώσεων λόγω της «παρέμβασης στις εκλογές» και της «πίεσης στους Αμερικανούς διπλωμάτες» που εργάζονται στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ έκλεισαν την πρόσβαση σε δύο οικιστικά κτήματα –

στην ύπαιθρο που ονομάζονται «εξοχικά» της μόνιμης αποστολής της Ρωσίας στη Νέα Υόρκη και τη Ρωσική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, που είναι ιδιοκτησία της ρωσικής διπλωματίας. Ο Ρώσος  σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ushakov, σχολιάζοντας τη σύλληψη των Ρωσικών  ακινήτων στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Μόσχα εξετάζει τα εσωτερικά προβλήματα του  Προέδρου  των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά χωρίς απάντηση δεν πρόκειται να φύγει, αν η Ουάσιγκτον δεν κάνει τίποτα

References  «Известия»
   ( http://ift.tt/2v5uQeG )
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθαν σχετικά με σχέδια της Ρωσίας να απελάσει περίπου 30 Αμερικανούς διπλωμάτες appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.