«Όλα τα λεφτά» η σήμανση του «Survivor»

Το ΕΣΡ κρίνει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν

 

H επόμενη τηλεοπτική σεζόν «παίζεται» αυτές τις μέρες στο ΕΣΡ. Η απόφαση που θα πάρουν τα εννέα μέλη του Συμβουλίου για τη σήμανση του προγράμματος, από την οποία εξαρτάται και η ώρα μετάδοσης, θα προσδιορίσει τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό της επόμενης σεζόν. Ο ΣΚΑΪ με την προσθήκη του «Survivor» από τον περασμένο Φεβρουάριο εκτινάχθηκε από την τέταρτη θέση της τηλεθέασης στην πρώτη, συγκέντρωσε πολύ μεγάλο μέρος της διαφημιστικής δαπάνης και προκάλεσε απώλειες της τάξεως του 30% στα προϋπολογιζόμενα έσοδα των ανταγωνιστών του. Και αυτό είναι ένας πολύ καλός λόγος για να θέλει κάποιος να σταματήσει με θεσμικό τρόπο την… προβλεπόμενη «οικονομική αιμορραγία» της επόμενης σεζόν.

Την περασμένη Τετάρτη στο ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ εκπροσωπήθηκε σε ανώτατο επίπεδο από τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Κιμπουρόπουλο, τον νομικό σύμβουλο Κωστή Φιλιππόπουλο και δύο στελέχη του προγράμματος. Τα τελευταία χρόνια ουδέποτε είχε δοθεί τόσο μεγάλο βάρος στο ΕΣΡ, αφού συνήθως την εκπροσώπηση αναλάμβαναν μόνο οι δικηγόροι. Υπήρξε μια ανοιχτή συζήτηση, όπου η πλευρά του ΣΚΑΪ κατέταξε το τηλεοπτικό πρόγραμμα στην κατηγορία «gaming», που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Η θέση του ΣΚΑΪ είναι πως υπάρχει μια παγκόσμια τάση των ανθρώπων να παίζουν παιχνίδια, κάθε μορφής, ιδίως με την εξέλιξη της τεχνολογίας, και αυτό είναι ο κυριότερος λόγος που το πρόγραμμα έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Τα στελέχη του ΣΚΑΪ ρωτήθηκαν για το έπαθλο των 50.000 ευρώ και τις επιβραβεύσεις, τα οποία παραδέχθηκαν κάποια λάθη που έγιναν από την παραγωγή του προγράμματος.

Η κρίσιμη απόφαση αφορά τη σήμανση του «Survivor». Αν θεωρηθεί από το ΕΣΡ πως δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι κατάλληλο για όλους, θα συνεχίσει να μεταδίδεται στις 21.00 και να σαρώνει στη βραδινή ζώνη, συνεχίζοντας να προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στους ανταγωνιστές του. Αν αλλάξει η σήμανση και το ΕΣΡ κρίνει πως είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση, το πρόγραμμα θα πρέπει να μετακινηθεί στις 22.30. Αν κριθεί ακατάλληλο, κάτι που δεν είναι πολύ πιθανό, θα πρέπει η ώρα έναρξης να μετακινηθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Υπάρχει το ερώτημα αν πίσω από την καταγγελία εις βάρος του ΣΚΑΪ βρίσκεται κάποιος από τους «μεγάλους» ανταγωνιστές του ή αν είναι μόνος του ο Νίκος Νικολόπουλος και το E-TV. Οι συνέταιροι στην Digea ορκίζονται πως δεν έχουν στραφεί εναντίον του ΣΚΑΪ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.