Ο Πούτιν κάλεσε την επικείμενη επίσκεψη του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ρωσία το γεγονός του έτους

© RIA Novosti / Αλεξέι Nikolsky Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  και ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Αστάνα 8 Ιουνίου 2017
ASTANA, 8 Ιουνίου  – RIA Novosti. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε την επικείμενη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping στη Μόσχα το κύριο γεγονός στις σχέσεις των δύο χωρών το τρέχον έτος.

«Ετοιμάζουμε  το κύριο γεγονός  στις διμερείς σχέσεις (Ρωσίας και Κίνας) τώρα – κατά την επίσκεψή σας στη Ρωσία» – δήλωσε στην  συνάντηση του  με τον Κινέζο ηγέτη.

Ο Πούτιν σημείωσε ότι πρόσφατα επισκέφθηκε τη Μόσχα, ο επικεφαλής της Κίνας  Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi, ο οποίος, μαζί με τους συναδέλφους από τη Ρωσική Ομοσπονδία συμμετέχουν στην προετοιμασία της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στη Μόσχα. Ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επίσκεψη θα είναι «ένα σημαντικό και μεγάλο γεγονός στις διμερείς σχέσεις.»

Πρόσθεσε ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τη σημερινή  συνεδρίαση για να συζητήσει τη διμερή ατζέντα, καθώς και διεθνή ζητήματα.

Ο Πρόεδρος της Κίνας στην  συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο είπε ότι θέλει  η Ρωσία να φέρει νέες επιτυχίες. Συνεχάρηκε τους Ρώσους για την επικείμενη γιορτή την Ημέρα της Ρωσίας.

«Εύχομαι ειλικρινά ότι, υπό την ηγεσία σας η Ρωσία  θα φέρει  νέες επιτυχίες στο δρόμο της ανάπτυξης του  κράτους και της ανάκαμψης» – τόνισε.

Ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε ότι επιφυλάσσει φέτος πολλές συναντήσεις με τον Πούτιν σε διάφορους χώρους. «Αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζο-ρωσικές σχέσεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο σήμερα και έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και  σταθερότητα» – τόνισε ο  Xi Jinping . «Στο πλαίσιο μιας δύσκολης διεθνούς κατάστασης οι σχέσεις μας είναι  πολύ καλές  αναπτύσσοντας  την αλληλεπίδραση μας και την   αμοιβαία υποστήριξη οι οποίες  είναι μεγάλης σημασίας για τον κόσμο σε παγκόσμια κλίμακα.» – δήλωσε με σιγουριά  ο Κινέζος πρόεδρος.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Ο Πούτιν κάλεσε την επικείμενη επίσκεψη του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ρωσία το γεγονός του έτους appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.