Αναλυτές: Το μήνυμα Πούτιν για Γ’Π.Π. να γίνει σαφές και στις ΗΠΑ αλλιώς…

Του Άρη Δημόπουλου

Όλοι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται πως ο κίνδυνος ενός καταστροφικού τρίτου παγκοσμίου πολέμου δεν είναι και τόσο μακρινός, πόσο μάλλον όταν ο ηγέτης μίας υπερδύναμης σαν τη Ρωσία το επισημαίνει.

Πολιτικοί επιστήμονες και αναλυτές ο Νικίτα Ντάνιουκ, επικαλούμενος τις τελευταίες σαφείς προειδοποιήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν σημειώνει:

«Όλοι κατανοούμε ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι οι δύο υπερδυνάμεις που έχουν τα περισσότερα πυρηνικά όπλα. Και σε περίπτωση γενικής κλιμάκωσης  όχι μόνο ένας απλός περιφερειακός πόλεμος, αλλά μια παγκόσμια σύγκρουση θα μπορούσε να προκύψει.  Τελειώνοντας με την καταστροφή της ανθρωπότητας. Έτσι, οι πολιτικές των δύο κρατών πρέπει να είναι υπεύθυνες, το ίδιο και οι ηγέτες τους.

Όσον αφορά μια πιθανή αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, η ιστορία δείχνει ότι οι κρίσεις έχουν επανειλημμένα συμβεί όταν βρισκόμασταν στο χείλος ενός θερμού πολέμου, αλλά βρίσκαμε πάντοτε λύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Νομίζω ότι η δήλωση του Ρώσου ηγέτη έδωσε μια ώθηση στους ομολόγους των ΗΠΑ ότι οι εντάσεις πρέπει να αποφευχθούν. Σε αυτήν την περίπτωση, μου φαίνεται ότι ένα τέτοιο μήνυμα θα γινόταν σωστά κατανοητό από τους Αμερικανούς εταίρους μας και ότι θα ήταν πιο υπεύθυνοι στην εξωτερική πολιτική τους και δεν θα προσπαθούσαν να αναδιαμορφώσουν το σύστημα των διεθνών σχέσεων».

 

Θυμίζουμε πως προ ημερών ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας αποκάλυψε σε συνέντευξη του δημοσιογράφου Όλιβερ Στόουν, πως κανένα κράτος και καμία πλευρά δεν θα βγει κερδισμένη σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι κανείς δεν θα επιβιώσει από μία τέτοια σύγκρουση», είχε τονίσει.

Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο, ωστόσο αν όντως γίνει…


el.gr

The post Αναλυτές: Το μήνυμα Πούτιν για Γ’Π.Π. να γίνει σαφές και στις ΗΠΑ αλλιώς… appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.