“Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος”

Συνεχίζεται ο πόλεμος των “fake news” από τη Super League. Η θεωρία, εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τη Nova για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της σεζόν 2017-19, είναι πως υπάρχουν δήθεν ληξιπρόθεσμες οφειλές της Forthnet  προς τη SL. Η θεωρία όμως διαψεύεται από την πραγματικότητα, καθώς η Nova δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον συνεταιρισμό της Super League, η οποία είναι και ο αντισυμβαλλόμενός της στο πλαίσιο της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το σημείο κλειδί είναι πως οι περισσότεροι από τους παράγοντες –ιδιοκτήτες  που έχουν βγει στα κάγκελα, έχουν ομάδες των οποίων τα έσοδα εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πληρώνει η Nova.

Η Nova  από την πλευρά τέχει ζητήσει από τον συνεταιρισμό, σύμφωνα και με τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί κατά παραγγελία της ίδιας της Super League, τη μείωση των ομάδων, ως λύση – μονόδρομο στην προσπάθεια αναβάθμισης του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Κάτι που οι παραπάνω «παράγοντες» πολεμούν λυσσαλέα καθώς δεν τους ενδιαφέρει η συνολική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μόνο η διασφάλιση των «κεκτημένων».

Στα 20 χρόνια της λειτουργίας της, η  Nova στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο επενδύοντας ακόμη και γι αυτή την εποχή σημαντικά χρήμαρα  για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις παραγωγές και τη δημοσιογραφική κάλυψη του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League. Σήμερα δεδομένου ότι αποτελεί το σχεδόν αποκλειστικό χρηματοδότη που έχει απομείνει στη Super League καλεί για πολλοστή φορά όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες, έστω και στις … καθυστερήσεις, να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για τη βελτίωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της SL.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.