ΦΩΤΟ: Παίρνουν πίσω ότι ψήφισαν για τις συλλογικές συμβάσεις...Δεν επανέρχονται! ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!


ΣΤΑ "ΤΕΣΣΕΡΑ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Η ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ 2018


ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΕ

Θυμάστε που η κυβέρνηση πανηγύριζε για την άμεση επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας;;

Σας θυμίζουμε τον νόμο που ψήφισαν πριν λίγες μέρες, και συγκεκριμένα τις επίμαχες παραγράφους:

2.  Με απόφασή του, που εκδίδεται µετά από γνώµη του Ανώτατου Συµβουλίου Εργασίας, ο Υπουργός Εργασίας µπορεί να επεκτείνει και να κηρύξει γενικώς υποχρεωτική για όλους τους εργαζόµενους του κλάδου ή επαγγέλµατος συλλογική σύµβαση εργασίας, η οποία δεσµεύει ήδη εργοδότες που απασχολούν το 51% των εργαζοµένων του κλάδου ή επαγγέλµατος. Ειδικότερα η επέκταση οµοιοεπαγγελµατικής συλλογικής σύµβασης εργασίας δεσµεύει όλους τους εργαζόµενουςτου επαγγέλµατος, ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης ή εκµετάλλευσης, µε την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 10.

3. Την επέκταση μπορεί να ζητήσει και αρμόδια συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων ή των εργοδοτών με αίτησή της, που υποβάλλει στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η επέκταση ισχύει από την ημερομηνία της δημοσίευσης της απόφασης του Υπουργού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αυτό αφορούσε συνδικαλιστικές ενώσεις που δεν είχαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας....

Από ότι βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία, η εφαρμογή αυτών των διατάξεων ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ μέχρι την λήξη του Μνημονίου και βλέπουμε!

ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.