Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ Ε.Ο.Ζ.-ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

Του Βασίλη Πολυχρόνη              

Δεν το είχα προσέξει,όμως είναι πραγματικότητα που αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά φτάνουμε στην απόλυτη φτωχοποίηση και με το νόμο πια!

Στην τροπολογία που επεκτείνει την αναστολή των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο διηνεκές (γιατί,όπως φαίνεται,τα μνημόνια θα είναι αιώνια) υπάρχει η παρακάτω διατύπωση:"Έως το τέλος του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση επικρατεί των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και πάντως δεν επιτρέπεται να περιέχει δυσμενέστερους όρους από αυτούς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".

Αυτό ξέρετε τι σημαίνει?

ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΜΜΕΣΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ!

Σε μια σειρά κλάδους του ιδιωτικού τομέα (π.χ. επισιτισμός ή Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) η κλαδική σύμβαση ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (περίπου 800 ευρώ είναι,αν θυμάμαι καλά,ο κατώτατος μισθός σε αυτούς του κλάδους,ενώ ο εθνικός κατώτατος μισθός είναι 586 ευρώ).Με πρωτοβουλία του λοιπόν ο εργοδότης - και με την...ευγενή στήριξη κάποιου εργοδοτικού σωματείου ή ομάδας εργαζομένων όπου τέτοιο δεν υφίσταται - μπορεί να καλέσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα επιχειρησιακή σύμβαση με μισθό κοντά ή ακριβώς στον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ!Έτσι και οι μισθοί θα καταβαραθρωθούν και η μείωση τους θα είναι σύμφωνη με το νόμο καθώς το ύψος των μισθών δεν θα είναι μικρότερο από τον εθνικό κατώτατο!

Κάποτε φωνάζαμε πως οι Σαμαροβενιζέλοι θα φέρουν τις Ε.Ο.Ζ. με μισθούς πείνας,τώρα η κυβέρνηση (της "αριστεράς" ντε) κάνει τη χώρα ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ Ε.Ο.Ζ.!

#ξεφτίλες


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.