Οι αντιδράσεις του κόσμου σέρνουν την Εκκλησία σε έκτακτη ΔΙΣ για τα Θρησκευτικά! Θορυβήθηκαν από το δημοσίευμα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ;

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ το έγραψε πριν από λίγες μέρες πως το έκλεισαν το μαγαζί εκεί στην Μονή Πετράκη για καλοκαίρι αδιαφορώντας για τα τρέχοντα σοβαρά ζητήματα. Θορυβήθηκαν κατά πως φαίνεται οι Ιεράρχες από τις αντιδράσεις του κόσμου για την ένοχη σιωπή τους και αποφάσισαν έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Συνέρχεται, αύριο Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, εκτάκτως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 160ής Συνοδικής Περιόδου, με θέμα περί του Προγράμματος του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως η κυβέρνηση στο θέμα των Θρησκευτικών κοροϊδεύει την Εκκλησία και προχωράει με δική της ατζέντα.

Πριν από δύο μήνες σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, είπε ξεκάθαρα πως από το νέο σχολικό έτος θα υπάρχει μόνο ένας φάκελος για τα Θρησκευτικά και το βιβλίο αποσύρεται!

Η δήλωση του κ. Γαβρόγλου απέχει κατά πολύ από την γραμμή της Εκκλησίας και από τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου στην τελευταία συνέντευξή του, όπου εμφανιζόταν βέβαιος πως “Στο Δημοτικό Σχολείο, και μετά στο Γυμνάσιο, τα παιδιά θα διδάσκονται το μάθημα από τα παλιά βιβλία και τα φυλλάδια που ετοιμάζονται από τις δύο πλευρές. Όταν αυτά δοκιμαστούν και υπάρξει μια συμφωνία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, θα γραφτούν βιβλία. Δεν αποφασίζουμε εμείς, το κράτος αποφασίζει, αλλά δεν μπορεί να μη μας ακούει”.

Ο κ. Γαβρόγλου πατάει στα βήματα του προκατόχου του Νίκου Φίλη, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί πανηγυρίζει δηλώνοντας δικαιωμένος για το θέμα των Θρησκευτικών, όπως έκανε και στην τελευταία εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ των Βορείων Προαστίων, μπροστά μάλιστα και σε δύο Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Κηφισίας Κύριλλο και τον Ιλίου Αθηναγόρα.

Αλλά και σε συνεντεύξεις του κάθε φορά που ερωτάται για τα Θρησκευτικά απαντά:

“Το σίγουρο είναι ότι τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών, που αποτέλεσαν την αφορμή της αντιπαράθεσης εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, εφαρμόζονται κανονικά και τον Σεπτέμβριο θα σταλεί στα σχολεία το νέο υλικό για τη διδασκαλία.

Δηλαδή, η αξίωση ο διάλογος να γίνει από μηδενική βάση και να υπάρξει συναπόφαση Εκκλησίας- Πολιτείας, τελικά εγκαταλείφθηκε, γιατί, πέραν των άλλων, ήταν εκτός του ισχύοντος νομικού καθεστώτος.

Η μεγάλη πλειοψηφία των θεολόγων καθηγητών έχει αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια.

Ο Φίλης μπορεί να έφυγε αλλά τα νέα προγράμματα έμειναν κι αυτό είναι το σημαντικό”.

Με αυτά τα δεδομένα, έστω και αργά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος καλείται να πάρει σοβαρή θέση και όχι να κρύψει πάλι το πρόβλημα κάτω από το χαλί με αστείες ψηφοφορίες όπως έγινε στην τελευταία Ιεραρχία….

pentapostagma.gr

The post Οι αντιδράσεις του κόσμου σέρνουν την Εκκλησία σε έκτακτη ΔΙΣ για τα Θρησκευτικά! Θορυβήθηκαν από το δημοσίευμα του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ; appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.