Ανίερη συμμαχία στην Αλβανία κατά των Ελλήνων

Του Άρη Δημόπουλου

Κάθε μέρα και από μία πρόκληση έχουμε στην γειτονική Αλβανία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο αλβανικός εθνικισμός έχει φτάσει στο ζενίθ του, με συνεχόμενα πογκρόμ εναντίον κάθε τι ελληνικού.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες προκλήσεις μας έρχονται από τους Φιλιάτες, όπου αλβανική κυβέρνηση και Τσάμηδες συνεργάζονται προκειμένου να ανακηρύξουν ολόκληρη την περιοχή τμήμα της Τσαμουριάς ή αλύτρωτη πατρίδα τους.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς αυτή τη φορά δεν πρόκειται για μεμονωμένες προκλήσεις, αλλά για συντονισμένη δράση εναντίον των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου, με την ελληνική κυβέρνηση να αδιαφορεί επιδεικτικά.

Σύμφωνα και με το epiruspost, ο Δήμαρχος των Τιράνων, πολιτικό τέκνο του πρωθυπουργού Ράμα, προχώρησε στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της αλβανικής πρωτεύουσας, ετοιμάζοντας μάλιστα εγκαίνια, τα οποία αναμένεται να εξελιχθούν σε προεκλογική φιέστα του σοσιαλιστικού κόμματος.

Οι Αλβανοί λοιπόν, έκαναν γνωστό, ότι στην πλατεία αυτή τοποθέτησαν μία πέτρα από κάθε σημείο των Αλβανικών εδαφών, μεταξύ των άλλων και από τους Φιλιάτες, καθώς για αυτούς αποτελεί «τμήμα της σκλαβωμένης Τσαμουριάς»

Μάλιστα ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων Σφετίμ Ιντρίζι, κατηγορεί την Ελλάδα ότι προσάρτησε δια της βίας (!!) αλβανικά εδάφη που τώρα τα κατέχει και ουσιαστικά είναι σκλαβωμένα.

«Αποτελεί μεγάλη έκπληξη που η Ελλάδα έχει το στόμα να παραπονιέται, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο έχει καταβροχθίσει αλβανικά εδάφη και αρνείται τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων, αλλά συνεχώς τροφοδοτεί άλλες αξιώσεις στο αλβανικό έδαφος. Αρκεί να δούμε τα ονόματα των πόλεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που είναι σκαλισμένα στο τοίχο του Κοινοβουλίου, στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα».

Το πλέον ανησυχητικό είναι το κάλεσμα του Αλβανού Δημάρχου, θέτοντας όχι μόνο θέμα Τσαμουριάς, αλλά και προειδοποιώντας πως η Θεσπρωτία μία μέρα θα περάσει στα χέρια της Αλβανίας!

Φυσικά για αυτές τις δηλώσεις κανείς δεν αντιδρά καταφανώς, παρά μόνο η ελληνική πρεσβεία στην Αλβανία και μεμονωμένα οι κάτοικοι των ελληνικών χωριών της Αλβανίας, που πλέον βλέπουν πως ο εθνικιστικός κλοιός σφίγγει επικίνδυνα.

el.gr

The post Ανίερη συμμαχία στην Αλβανία κατά των Ελλήνων appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.