Επικίνδυνη Κλιμάκωση στη Κύπρο…Η Τουρκία προχωρά σε δεσμεύσεις Περιοχών! (Χάρτης)

Με μια εξαιρετικά προκλητική κίνηση των τελευταίων ωρών, η Τουρκία προχώρησε σε παράνομες δεσμεύσεις περιοχών εντός του FIR Λευκωσίας και σε αποστάσεις που ξεκινούν από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, προφανώς σε αντίδραση των Κοινών ασκήσεων Κύπρου – Ισραήλ.

Μάλιστα, στις δύο παράνομες δεσμεύσεις περιοχών νοτιοδυτικά της Πάφου, περιέλαβε και τμήμα της περιοχής που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα η Κυπριακή Δημοκρατία – για τους σκοπούς της κοινής Κυπρο-Ισραηλινής άσκησης.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε με πρωτοσέλιδό του ο «Φιλελεύθερος»,με τις ΝΟΤΑΜ  Α0760 και Α0761, η Κυπριακή Δημοκρατία δέσμευσε μεγάλη έκταση της χερσαίας Κύπρου που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Τροόδους, για ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Που θα διεξαχθούν  Από τις 7 μέχρι και τις 14 Ιουνίου με πτήσεις σε ύψος μέχρι και 8.000 πόδια.cache_726x510_Crop_medium_406193_727390_1262017

Η περιοχή (στον χάρτη με αρ.2) ξεκινά ανατολικά από την Ορούντα και φτάνει στα βόρεια της όρια μέχρι την Ευρύχου και από εκεί  μέχρι την Χαλεύκα στην Τυλληρία και την Αργάκα όπου είναι το δυτικότερο σημείο της περιοχής δέσμευσης.

Από την Αργάκα εκτείνεται προς την Γιόλου και το νότιο όριο της ζώνης της άσκησης επεκτείνεται προς Μαλιά και Κισσούσα και από εκεί  στη γραμμή Μονιάτη – Πελένδρι μέχρι το Φτερικούδι, το Μιστερό και την Ορούντα.

«Φιλελεύθερος»,

 veteranos.gr

The post Επικίνδυνη Κλιμάκωση στη Κύπρο…Η Τουρκία προχωρά σε δεσμεύσεις Περιοχών! (Χάρτης) appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.