Πως η Ρωσία στρατολόγησε μυστικά την ΠΓΔΜ

© Fotolia / Saiko3p Άποψη του φρουρίου Καλέ στην πόλη των σκοπίων. Φωτογραφία αρχείου.
Igor Pshenichnikov, για το  RIA Novosti
Το κέντρο  για την έρευνα της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (OCCRP) που  χορηγείται  από τα Αμερικανικά κρατικά κονδύλια, του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τον δισεκατομμυριούχο George Soros δημοσίευσε το άρθρο [1],
στο οποίο ισχυρίζεται ότι  το προσωπικό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, διπλωμάτες  και εκπρόσωποι  άλλων  οργανώσεων  προσπάθησαν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Μακεδονίας, διανέμοντας «πληροφορίες και παραπληροφόρηση προς όφελος των  ρωσικών συμφέροντων».

Νωρίτερα η Ρωσία, όπως θυμόμαστε, «άλλαξε» την πορεία μιας προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ, φυτεύοντας  τον Donald Trump στον Λευκό Οίκο. «Οι Ρώσοι πράκτορες» προσπάθησαν να «οργανώσουν πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο» την ημέρα των κοινοβουλευτικών εκλογών του περασμένου έτους (στις 16 Οκτωβρίου) που θα «απέτρεπε  την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ». Έχουν ήδη αναφερθεί πληροφορίες ότι το Κρεμλίνο προσπαθεί να επηρεάσει τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Και τώρα «το χέρι του Κρεμλίνου» έφτασε και στην ΠΓΔΜ.

Συγκριτική ανάλυση

Το σκάνδαλο γίνεται αυστηρά σε σχέση  με το σχέδιο   που χρησιμοποιήθηκε πέρυσι.
Θα υπενθυμίσω πως άρχισε η εκστρατεία καταγγελίας της Ρωσίας στην παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές. Πρακτικά μετά τη νίκη του Trump «κάποιος» δημοσίευσε το λεγόμενο «ρωσικό φάκελλο  [2]» για τον νέο πρόεδρο στο Διαδίκτυο. Μέχρι τώρα σε αυτή την βάση, τα Αμερικανικά μέσα  μαζικής ενημέρωσης καταδικάζουν το Trump για τις σχέσεις του  με τη Ρωσία και τον Πούτιν και τη Ρωσία – για την παρέμβαση της  στις Αμερικανικές εκλογές.

Ο  «φάκελλος » του  Trump είναι 16 κείμενα που δεν έχουν καμιά υπογραφή από κανένα άτομο. . Πάνω από τα κείμενα – «ο τίτλος» «Εμπιστευτική πηγή» και το όνομα «Έκθεση αναζήτησης». Το CNN ισχυρίστηκε [3] ότι τα έγγραφα αυτού του «φακέλλου» γράφτηκαν από έναν «πρώην πράκτορα της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας». Και αυτό είναι όλο.

Πως η Ρωσία στρατολόγησε μυστικά την ΠΓΔΜ - Εικόνα1 © AP Photo / Andrew Harnik Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τρούμπ στο Γραφείο του Οβάλ του Λευκού Οίκου

Όπως είπε, [4], κατά το  πρόσφατο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρόεδρος Πούτιν, «τα ονόματα και διευθύνσεις δεν υπάρχουν – πού είναι;». Η μελέτη του «φακέλου» του  Trump  γίνεται από τις  υπηρεσίες  πληροφοριών, και το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ψάχνουν, αλλά τίποτα δεν έχει μέχρι στιγμής βρεθεί. Αν υπήρχε κάτι συναρπαστικό – θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να είχε εκδοθεί η μομφή   και πιθανότατα θα συνέβαινε η αμφισβήτηση του Trump
Την  «ρωσική επέμβαση»  ως απόδειξη στη ΠΓΔΜ οδηγεί ο OCCRP;

Το κέντρο δημοσιεύει αποσπάσματα  αντιγράφων ορισμένων  «εγγράφων» ως απόδειξη του άρθρου , καλώντας τα  (ξαφνικά) ότι είναι αναφορές  του Μακεδόνα  αξιωματικόυ αντικατασκοπείας. Όλο το ίδιο σενάριο, όπως και  και με τον Trump. Και πάλι – «Δεν υπάρχουν  διευθύνσεις, δεν υπάρχουν έγγραφα, δεν υπάρχουν ονόματα», ούτε οι επίσημες ενδείξεις ότι  ανήκουν αυτά  τα «έγγραφα » στην ΠΓΔΜ ή κάποιες άλλες ειδικές υπηρεσίες. Η μόνη «αποδείξη» – είναι ότι το κείμενο γράφτηκε στη μακεδονική γλώσσα. Λοιπόν, μπορεί  να μεταφράστηκε σε  αυτήν

Τώρα για τους επιμελητές

Ποιος πραγματικά παρεμβαίνει στο θέμα των Βαλκανικών χωρών;

Θα ξεχάσουμε ακόμη και τη σειρά αιματηρών πολέμων που προκάλεσε η Δύση στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αλλά από τότε δεν είναι αξιοσημείωτο ότι το ενδιαφέρον της για τη χερσόνησο αποδυναμώθηκε.
Το ΝΑΤΟ συμμετείχε στο Μαυροβούνιο, ακόμη νωρίτερα – με την  Αλβανία. Υποψήφιες   για το ΝΑΤΟ διόρισαν την ίδια πΓΔΜ με τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Οι ΗΠΑ ανέχονται  τη δημιουργία του  αυτοανακηρυγμένου Κοσσυφοπέδιο (αυτή η περιοχή το Βελιγράδι την  θεωρεί  επικράτεια του) με πλήρη  στρατό που θα μπορούσε να αντισταθεί στη Σερβία.

Πολύ πρόσφατα, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini πραγματοποίησε μαζί με έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μια συνάντηση για το «Ευρωπαϊκό μέλλον». Παράλληλα, εκπρόσωποι του Κοσσυφοπεδίου συμμετείχαν σε αυτή τη συνάντηση ως ισότιμοι με όλους. Το Κοσσυφοπέδιο τραβιέται στην ΕΕ χωριστά από τη Σερβία, επιδεινώνοντας με αυτό την τρέχουσα  σύγκρουση μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Παρακολουθούμε πώς το ΝΑΤΟ μαζί με του πυλώνες της ΕΕ κάνουν ότι μπορούν για να τοποθετηθούν στα Βαλκάνια.

Όσον αφορά ειδικότερα την  πΓΔΜ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ανέλαβαν ανοιχτά την φιλο-Αλβανική θέση στην  κρίση που υποβόσκει στην   πΓΔΜ από τη στιγμή που πραγματοποιήθηκαν  εκεί τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους οι  κοινοβουλευτικές  εκλογές.

Πως η Ρωσία στρατολόγησε μυστικά την ΠΓΔΜ - Εικόνα2 © AFP 2017 / Virginia Mayo Το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα υπενθυμίσουμε, υπέβαλαν τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov   χονδροειδή πίεση, απαιτώντας να επιτραπεί στην  αντιπολίτευση να δημιουργήσει την κυβέρνηση της «Αλβανικής πλατφόρμας», δηλαδή της κυβέρνησης του συνασπισμού της μακεδονικής μειονότητας της αντιπολίτευσης και των αλβανικών κομμάτων  που δημιουργηθηκε  βιαστικά μετά τις εκλογές.
Στη μέση της κρίσης ακούστηκε με απειλή η δήλωση του προέδρου της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσόβου Hashima  Τάτσι ότι «οι Αλβανοί στη Μακεδονία θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».
Ως αποτέλεσμα οι  ΗΠΑ ανάγκασαν τον Ιβάνοφ να υποχωρήσει  από αυτό που είπε άμεσα για εξωτερική παρέμβαση στις υποθέσεις της Μακεδονίας και το γεγονός ότι τα Αλβανικά κόμματα  ελέγχονται από την Αλβανία – μια χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ.

Συγκροτήθηκε η κυβέρνηση συνασπισμού με τη συμμετοχή Αλβανών. Την ίδια στιγμή 17 Υπουργικές θέσεις πήγαν σε εννέα Αλβανούς –
στη χώρα όπου Αλβανοί αποτελούν μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού. Ο Ζόραν Zayev υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης. Οι πρώτες που τον  συνεχάρησαν   ήταν  οι ΗΠΑ.

Υποδείξτε τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ ότι  είναι Ρώσος κατάσκοπος

Επίσης, ένα  γεγονός που είναι αξιοσημείωτο. Η δημοσίευση της OCCRP εμφανίστηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη Γκιόργκε Ιβάνοφ στη Ρωσία και τις συναντήσεις του στις 24 Μαΐου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία η Ρωσία και η ΠΓΔΜ κήρυξαν  θετική την εξέλιξη των διμερών σχέσεων.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας  τον Μάρτιο στη Στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, σημείωσε ότι η περιοχή των Βαλκανίων «θεωρείται για κάποιο λόγο ως περιοχή των προκλητικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας <…> και κάθε κανονική επικοινωνία της Ρωσίας με  τις χώρες των Βαλκανίων γίνεται  ένα θέμα ανησυχητικών ανησυχιών που ακούγονται από  πολιτικούς , που υποτίθεται ότι η Ρωσία βάζει πόδι  στα Βαλκάνια ».

Η αντίκτυπος από τις ΗΠΑ στη Ρωσία και στον  Gjorge Ivanov, όπως βλέπουμε, δεν περίμενε καθόλου

References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  статью
   ( http://ift.tt/2rzi7As )  русское досье
   ( http://ift.tt/2j5z8QP )  утверждало
   ( http://ift.tt/2l2CXH0 )  сказал
   ( https://www.youtube.com/watch )
https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Πως η Ρωσία στρατολόγησε μυστικά την ΠΓΔΜ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.