Β.Πούτιν: «Οποιαδήποτε σύγκρουση Ρωσίας – ΗΠΑ θα οδηγήσει σε καταστροφή της ανθρωπότητας»

Αναφερόμενα στην προετοιμασία της συνέντευξης του προέδρου Πούτιν στον Όλιβερ Στόουν, που άρχισε η μετάδοσή του χτες και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα επεισόδια από το Showtime, τα αμερικανικά μέσα αποκάλυψαν ότι οι δυο τους παρακολούθησαν την ταινία του Stanley Kubrick «Dr. Strangelove» με τον Πήτερ Σέλερς, του 1964, που αναφέρεται στην πραγματοποίηση πυρηνικής σύγκρουσης ΗΠΑ- ΕΣΣΔ.

Όπως ακούγεται να λέει στη συνέντευξη ο Πούτιν «ο Stanley Kubrick είχε προβλέψει εκείνα τα απευκταία ενδεχόμενα, που σήμερα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα επειδή υπάρχουν πλέον ‘σοφιστικέ’ και πολύπλοκα όπλα».

»Όσο για το ενδεχόμενο πιθανής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ρωσίας η ιστορία έχει δείξει πως σε παρόμοιες κρίσεις που συχνά συμβαίνουν όταν φτάσουμε κοντά στη φάση της «θερμής αντιπαράθεσης» (πολέμου), πάντοτε βρίσκουμε λύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο».

»Όλοι μπορούμε ξεκάθαρα να καταλάβουμε πως ΗΠΑ και Ρωσία είναι δύο υπερδυνάμεις με στρατηγικά όσο και τακτικά πυρηνικά όπλα και σε περίπτωση οποιασδήποτε κλιμάκωσης της σύγκρουσης, όχι σε επίπεδο περιφερειακού πολέμου, αλλά παγκόσμιας σύγκρουσης θα οδηγήσει σε καταστροφή της ανθρωπότητας».

Για να καταλήξει πως «η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψη της».

Αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ο Πούτιν είπε πως «αν η αμερικανική στρατηγική απέναντι στη Μόσχα έχει στόχο να την οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση για να ανατρέψει την κυβέρνησή της, προκειμένου να ελέγξει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, τότε είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη».

«Πιστεύω πως αυτή είναι λάθος πολιτική, επειδή αυτή η αντιμετώπιση των σχέσεων με τη Ρωσία δεν βλέπει προς το μέλλον, επειδή δεν διακρίνει τα επακόλουθα» πρόσθεσε.


 

Κάποια στιγμή της συνέντευξης, ο Πούτιν είπε στον Στόουν: «Μ΄ αρέσει ο πατριωτισμός του Μακέιν και την σταθερότητα στις απόψεις του, αλλά ζει στο παρελθόν».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μακέιν είναι από τους δριμύτερους επικριτές του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ. Στην ερώτηση του σκηνοθέτη «αν οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν κυρίαρχη δύναμη μετά από ”θερμό πόλεμο’’ με τη Ρωσία, απάντησε: «Ουδείς θα μπορέσει να επιβιώσει μετά από παρόμοια ενδεχόμενη σύγκρουση».

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως «ψάχνει να βρει εχθρούς για να δικαιολογεί την ύπαρξή του». Πάντως εξέφρασε την ελπίδα του ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για βελτίωση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Πούτιν: Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τους τρομοκράτες της στην Τσετσενία

Ο Πούτιν ρίχνει το φταίξιμο στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη της al-Qaeda αλλά και του Osama bin Laden, με στόχο να πολεμήσουν τα σοβιετικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Showtime, που μεταδόθηκε χτες το βράδυ, ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη των ισλαμικών εξτρεμιστικών ομάδων, ξεκινώντας από την Al-Qaeda. Για να προσθέσει πως «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν προβλέψει πως ενισχύοντας φανατικούς ισλαμιστές σταδιακά θα έχαναν το έλεγχό τους».

Επίσης ο Πούτιν μιλώντας στον Όλιβερ Στόουν κατηγόρησε την CIA πως είχε χρηματοδοτήσει «ισλαμικά μαχητικά κινήματα τα οποία αποκαλούσε «αντιπολίτευση» στην Τσετσενία του Βορείου Καυκάσου, στη διάρκεια των δύο πολέμων εκεί.

Είπε ακόμη ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τότε πρόεδρο George W. Bush, κατηγορώντας τον ότι ενισχύει τους εξτρεμιστές στην Τσετσενία, για να πάρει την απάντηση «αντιμετώπισε το πρόβλημα».
ΠΗΓΗ

The post Β.Πούτιν: «Οποιαδήποτε σύγκρουση Ρωσίας – ΗΠΑ θα οδηγήσει σε καταστροφή της ανθρωπότητας» appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.