Το ΑΠΕ με νέα εικόνα

Εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας σελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελλισανίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα αποφασιστικό βήμα προς το ψηφιακό μέλλον του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η ανανεωμένη ιστοσελίδα (www.ana.gr) και η νέα εφαρμογή για κινητά και tablets (ΑΠΕ-ΜΠΕ), παρουσιάστηκαν χθες βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαιρετίζοντας τη νέα προσπάθεια του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο διαδικτυακός τόπος του Πρακτορείου, ανανεώνεται, γίνεται πιο λειτουργικός και συμβάλλει στην βελτίωση της διασποράς του εκπεμπόμενου μηνύματος. Η υπηρεσία breaking news, συντονίζεται με τις πιο σύγχρονες πρακτικές των μεγαλύτερων πρακτορείων και δημοσιογραφικών ομίλων του κόσμου και εκτός από την άμεση ενημέρωση που προσφέρει, ενισχύει και την προσπάθεια αντιμετώπισης ενός μεγάλου – ίσως του μεγαλύτερου προβλήματος- που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοσιογραφία και η Δημοκρατία, την ανεξέλεγκτη διασπορά των fake news».
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στον χαιρετισμό της τόνισε: «Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο έχει υψηλή συμβολή και καταξιωμένο ρόλο στην ενημέρωση. Επεκτείνεται και ενισχύεται διαρκώς, και συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας και την ισχυροποίηση της διεθνούς εικόνας της χώρας».
Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης είπε: «Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο κάνει σήμερα, άλλο ένα βήμα στον κόσμο της πληροφορίας. Προχωρά στην αναμόρφωση της ιστοσελίδας του και την επιστράτευση μιας νέας βελτιωμένης εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα. Προχωρά στην αναβάθμιση της εικόνας που στέλνει, αλλά και της λειτουργικότητάς του σε ό,τι αφορά τη μετάδοση του προϊόντος του».

 

 

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος μιλάει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας σελίδας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελλισανίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 

 

Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος, επισήμανε ότι η ανανεωμένη ιστοσελίδα με μια πρωτοποριακή εμφάνιση βασισμένη στη διεθνή εμπειρία, είναι ταχύτερη στη μετάδοση δεδομένων. Λειτουργεί με βάση την πιο πρόσφατη υπολογιστική γλώσσα προσφέροντας υψηλής ποιότητας εμπειρία στον χρήστη και πρόσθεσε: «Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε από την ομάδα πληροφορικής του Πρακτορείου χωρίς μάλιστα να στοιχίσει ούτε ένα ευρώ».
Ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα από τη συνεργασία με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Νέα Κίνα» (Xinhua), θα προβάλλονται επιχειρηματικές, τουριστικές ειδήσεις από την Ελλάδα στην πλατφόρμα «One belt one road» («Μια ζώνη ένας δρόμος») του πρακτορείου «Νέα Κίνα», μια ιστοσελίδα που την επισκέπτονται καθημερινά 200 εκατομμύρια χρήστες του Ίντερνετ.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ- HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία της εταιρίας με το Πρακτορείο, αλλά και η φοιτήτρια ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Ζιγιάνγκ της Κίνας, Γουτίνγκ Φενγκ, η οποία μαζί με οκτώ συμφοιτητές της ήρθε στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus και συνεργάστηκε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην παραγωγή βίντεο.
Την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας και εφαρμογής του ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε η Αγγελική Μπούμπουκα, υπεύθυνη social media του Πρακτορείου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Φρόσω Σταυρακάκη, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός, ο πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου Δημήτρης Μάρης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της Apivita Νίκος Κουτσιανάς, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ο εφοπλιστής Γαβριήλ Πετρίδης και ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ομίλου Εθνικής Τράπεζας Γιάννης Κοτόφωλος.

 

 

 

 

 

Η νέα ιστοσελίδα

Με ανανεωμένο σχεδιασμό, η ιστοσελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (www.ana.gr) είναι πιο εύχρηστη, φιλική στους επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν την επικαιρότητα και διαδραστική. Δίνει έμφαση στο live newsroom και στον πλούτο των πολυμέσων που διαθέτει και διακινεί, προσφέρει γρήγορη πλοήγηση στις κατηγορίες ειδήσεων και αναδεικνύει τις συνδρομητικές υπηρεσίες του Πρακτορείου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του.
Η νέα δομή της ιστοσελίδας αναδεικνύει τον πλούτο της ειδησεογραφίας που καλύπτουν καθημερινά οι δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ξεχωριστή θέση έχουν οι θεματικές ενότητες ANA-XINHUA, με ειδήσεις από τη συνεργασία με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και ANA-Russia, όπου δημοσιεύονται ειδήσεις εστιασμένες στις σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας.
Σε κεντρικό σημείο προβάλλονται οι Ανακοινώσεις, μια από τις σημαντικότερες συνδρομητικές υπηρεσίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που προσφέρει ευρεία προβολή σε εταιρίες και οργανισμούς, και οι Τίτλοι Ειδήσεων. Επίσης, προσφέρεται η δυνατότητα ακρόασης του ραδιοφωνικού σταθμού Πρακτορείο 104,9 FM.
Το ανανεωμένο σάιτ καλύπτει όλες τις ανάγκες της διαφημιστικής αγοράς, σε θέσεις και μορφές διαφήμισης στην κεντρική και τις εσωτερικές σελίδες του.
Ο επισκέπτης της σελίδας μπορεί να βρει τα συνδρομητικά γραφήματα που παράγονται καθημερινά, τα πολυμέσα με την υπηρεσία συνδρομητικών βίντεο και υπηρεσίες livestreaming με ζωντανή κάλυψη εταιρικών ή άλλων διοργανώσεων και συνεδρίων. Επίσης, η συλλογή των φωτογραφιών είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες εικόνες που παρέχει το Πρακτορείο καθημερινά στους πελάτες- συνδρομητές του, ενώ στην ενότητα «Εικόνες της Ημέρας» παρουσιάζονται οι φωτογραφίες που προβάλλονται καθημερινά στους σταθμούς του μετρό, ενώ η αγγλόφωνη έκδοση καλύπτει τις σημαντικότερες κατηγορίες της ειδησεογραφίας.

 

 

 

 

 

 

Η νέα εφαρμογή
Με τη νέα δωρεάν εφαρμογή του ΑΠΕ-ΜΠΕ για Android και iOS, σχεδόν όλο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας γίνεται διαθέσιμο σε κινητά και tablets.
Η νέα εφαρμογή παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση καθώς τροφοδοτείται αυτόματα από την ιστοσελίδα. Ο χρήστης μετακινείται μεταξύ αρχικής σελίδας και κατηγοριών μέσω ενός αναδυόμενου μενού και μπορεί να δει τα βασικά θέματα της επικαιρότητας στην αρχική σελίδα ή να εστιάσει στην κατηγορία που τον ενδιαφέρει.
Η καινοτομία της εφαρμογής είναι η λειτουργία ειδοποιήσεων για έκτακτες ειδήσεις (alert), μια λειτουργία που ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή.
Επίσης δίνονται οι δυνατότητες αποθήκευσης ειδήσεων για ανάγνωση offline, ακρόασης του Πρακτορείου 104,9 FM, αναζήτησης ειδήσεων με βάση λέξεις- κλειδιά και χρήσης της αγγλικής έκδοσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.