Η ΔΥΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ

Άρθρο που δημοσιεύτηκε σε βοσνιακό περιοδικό αναφέρει ότι οι μαχητές του Χαλιφάτου σύντομα θα εισβάλουν σε διάφορες βαλκανικές πόλεις.

Παρόλο που δεν σημειώνονται τρομοκρατικές επιθέσεις στα Βαλκάνια, δυτικοί αναλυτές και εμπειρογνώμονες εκφράζουν εντονότατες ανησυχίες για τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή από τους τζιχαντιστές.

Μάλιστα εχθές, στο περιοδικό «Romiyah», το οποίο εκφράζει απόψεις Βοσνίων τζιχαντιστών, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Αίμα για τους εχθρούς και μέλι για τους φίλους» στα Βαλκάνια, με το οποίο προειδοποιούνται όχι μόνον οι «άπιστοι», αλλά και όσοι απαρνήθηκαν τον τζιχαντισμό και επέστρεψαν στις πατρίδες τους για ειρηνική ζωή: «Ή θα γυρίσετε και πάλι στο Ισλάμ ή θα σας εξολοθρεύσουμε».

Απειλούν, ότι σύντομα «οι μαχητές του Χαλιφάτου θα εισβάλουν στο Βελιγράδι, στο Ζάγκρεμπ, στο Σαράγιεβο, στα Τίρανα, στην Πρίστινα, στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις, θα κόψουν τα κεφάλια των απίστων και θα χύσουν το αίμα τους». Αναφέρονται ιδιαίτερα στην Σερβία και Κροατία, λόγω του ότι οι χώρες αυτές χρεώνονται με θανάτους Βοσνίων κατά τα γεγονότα της μετακομμουνιστικής περιόδου.

Αλλά, χειρότερους από τους Σέρβους και Κροάτες, θεωρούν τους «προδότες», όπως τους αποκαλούν, Αλβανούς μουσουλμάνους στις τρεις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο ερώτημα, τι έπαθαν και θυμήθηκαν τα Βαλκάνια, την ώρα που πραγματοποιούνται πλήθος τρομοκρατικών επιθέσεων στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την ώρα που ανοίγει νέο θερμό μέτωπο περί το Κατάρ, η απάντηση ίσως βρίσκεται στην πληροφορία, ότι ο σκληρός ηγέτης των Αλβανών τζιχαντιστών, Κοσοβάρος Λαβντρίμ Μουχατζερί, σκοτώθηκε εχθές στη Συρία, από επίθεση αμερικανικών drones. Βέβαια, πολλές φορές μέχρι σήμερα υπήρξε παρόμοια πληροφορία, αλλά φαίνεται πως ο Μουχατζερί ήταν εφτάψυχος.

Από πλευράς Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου ανακοινώθηκε απλώς ότι σκοτώθηκε ένας πολίτης του, άνευ ονοματεπωνύμου, αλλά το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του επιβεβαιώνει τον θάνατο. Ας είμαστε επιφυλακτικοί. Η αλήθεια είναι πως αν πράγματι σκοτώθηκε, θα πρόκειται για μεγάλη απώλεια του ISIS, επειδή αποτελούσε έναν από τους πλέον απάνθρωπους τζιχαντιστές ηγέτες (σε κάποιο βίντεο εμφανιζόταν να σκοτώνει αιχμάλωτο με ρουκέτα).

Στην πιο πάνω αναφορά των τζιχαντιστών, με την απαρίθμηση των πόλεων-στόχων, λείπει το όνομα της Ελλάδας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η χώρα μας θα έχει μόνιμη ασυλία. Αυτή θα υπάρχει -όπως υποστήριξα και άλλοτε- όσο καιρό η Ελλάδα -και η Ιταλία- θα αποτελεί πύλη εισόδου των τζιχαντιστών για την Ευρώπη. Ηλίθιοι και πνευματικά καθυστερημένοι είναι οι τζιχαντιστές, αλλά όχι τόσο ώστε να κλείσουν αυτήν την πόρτα – ακόμη.

Οι ελληνικές Αρχές, ιδίως μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ, ανταλλάσσουν καθημερινά πληροφορίες με την υπόλοιπη Ευρώπη για τζιχαντιστές που έχουν μπει στο μικροσκόπιο και ενδέχεται να βρίσκονται στη Ελλάδα, που θεωρείται ιδανικό μέρος για δράση ακραίων ισλαμιστών, χρησιμοποιώντας τα λιμάνια και την τεράστια ακτογραμμή της Ελλάδας για την παράνομη μεταφορά όπλων.

Ο αναλυτής θεμάτων εθνικής ασφάλειας, Ιωάννης Μιχαλέτος, εξήγησε στο «Star» ότι «υπάρχουν δύο κύριες διαδρομές λαθρεμπορίας οπλισμού προς τις τζιχαντιστικές ομάδες. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από δυτικά Βαλκάνια, Αλβανία και Μαυροβούνιο, διέρχεται του Ιονίου πελάγους, καταλήγει στη Λιβύη και στη συνέχεια μεταφέρονται στη Συρία. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει από τη νότια Ουκρανία, διέρχεται του Αιγαίου πελάγους, καταλήγει στη βόρειο Αφρική, κυρίως Αίγυπτο και Λιβύη και από εκεί υπάρχει μαζική μεταφορά προς τα πεδία μαχών της Συρίας».

Οι ελληνικές Αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρακολουθούν στενά 10 μουσουλμάνους, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχουν πολεμήσει στη Συρία και τώρα βρίσκονται στη χώρα μας σε τρομοκρατική αναμονή. «Έχουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Europol, στην Αθήνα την ύπαρξη ενός μεγάλου δικτύου πλαστογράφων ταξιδιωτικών εγγράφων. Έχουμε εκτεταμένα δίκτυα του λεγόμενου συστήματος χαβάλα, άτυπης χρηματοοικονομικής μεταφοράς κεφαλαίων που χρησιμοποιούνται από οργανώσεις, χωρίς να αφήνουν ίχνη», αναλύει ο κ. Μιχαλέτος.
Και φυσικά, οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν συστηματικά τους αυτοσχέδιους χώρους προσευχής σε hot spots, αλλά και τζαμιά, όπου μέλη του ISIS προσηλυτίζουν νεαρούς μουσουλμάνους και τους μετατρέπουν σε κινητές βόμβες. Έχει αποδειχτεί πλέον ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρα transit. Είναι και κρησφύγετο τζιχαντιστών.

Μακεδών

voria.gr

The post Η ΔΥΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΜΟΥ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.