Αποκαλύπτουμε… Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΑΝΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!!

Σημαντικές εξελίξεις στην Ουκρανία! Σκληρό παιχνίδι με ΗΠΑ και Ρωσία χωρίς να έχουν αποκλειστεί τα χειρότερα!

Την επόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσνενκο θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τράμπ και το ουκρανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» του Κιέβου στο Donbass, όπως και τη μετάβαση σε μια νέα φάση της ένοπλης σύγκρουσης.

Στις 14 Ιουνίου, ο βουλευτής της Ουκρανίας Andriy Teteruk προειδοποίησε ότι το Κίεβο σχεδίαζε να αυξήσει τη στρατιωτική του επιχείρηση στη Donbass.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν θέλει πλέον να «δεσμευτεί» από τις συμφωνίες του Μινσκ και ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διευθετηθεί η σύγκρουση, επισημαίνει ο αναλυτής Alexander Khrolenko στο RIA Novosti.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος Ποροσένκο καλείται να προσαρμόσει πλήρως το ιατρικό τμήμα του στρατού της Ουκρανίας στα πρότυπα του ΝΑΤΟ και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Oleksandr Turchynov υπογράμμισε την ανάγκη να εξουσιοδοτηθεί ο αρχηγός του κράτους, ώστε να χρησιμοποιήσει όλα τα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και άλλων μονάδων, εναντίον της «υβριδικής επιθετικότητας από τη Ρωσία».

Ταυτόχρονα, τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση στο Donbass.

Στην Ουάσινγκτον για… οδηγίες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Παύλο Κλύμκιν δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνάντησής τους οι πρόεδροι Ποροσένκο και Τραμπ θα συζητήσουν τρόπους για να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία για να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μίνσκ και να χορηγήσουν διεθνή πρόσβαση στην «κατεχόμενη Κριμαία».

Ο Κλύμκιν νωρίτερα υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να προσθέσει κάποιες στρατιωτικές πτυχές στις συζητήσεις του με τον Πρόεδρο Τραμπ, που αφορούν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Εάν τα λεγόμενα αληθεύουν, τότε έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Ουάσιγκτον να μειώσει την οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεπεράσει τα 570 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τελικά το ποσό μειώθηκε σε μόλις 177 εκατομμύρια δολάρια και ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι το Κίεβο και η Μόσχα έχουν την ευκαιρία να διευθετήσουν την κρίση εκτός των πλαισίων των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο Πέτρο Πόροσενκο, ανησυχούμενος από τον συντηρητικό τόνο της Ουάσιγκτον, έσπευσε να πει ότι τερματίζοντας την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του Κιέβου στο Donbass, δεν θα επιτρέψει στους στρατιωτικούς του να ανταποκριθούν επαρκώς στην «επιθετικότητα», με συνέπεια να άφηναν την Ουκρανία «ανυπεράσπιστο».

Είπε επίσης ότι είχε αναθέσει στην κυβέρνησή του να επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για την επιστροφή του Donbass υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

Τι γίνεται με τα αμερικανικά όπλα

Ενισχύοντας στις φήμες για τους Ουκρανούς αξιωματούχους που πραγματοποιούν συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες για πιθανές προμήθειες αμερικανικών θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο, ο ουκρανός κοινοβουλευτικός ομιλητής Andriy Parubiy είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι το θέμα παρέμεινε στο τραπέζι και ότι πιθανές παραδόσεις αμερικανικών θανατηφόρων όπλων στο Κίεβο «Έχουν μια τεχνική και συμβολική σημασία για στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.»

Την Παρασκευή, ο Zoryan Shkiryak, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβακόφ, δήλωσε ότι το Κίεβο ήταν έτοιμο να «ελευθερώσει» τα μέρη του Donbass που δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό τον έλεγχό του.

Τον Απρίλιο, ο Avakov είπε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να «κερδίσουν» το Donbass, και το Μάιο το Κίεβο παρέταξε μία σειρά τανκ τύπου T-80 στη ζώνη των συγκρούσεων.

Υπάρχει δρόμος προς την ειρήνη;

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία επιμένει ότι η ειρήνη στο Donbass είναι αδύνατη χωρίς τη συμμετοχή των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λούγκανσκ και ότι οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις διατάξεις των συμφωνιών του Μινσκ 2.

Η Μόσχα πιστεύει επίσης ότι εναπόκειται στο Κίεβο και σε κανέναν άλλο να σταματήσει η σύγκρουση και πολλοί λογικοί άνθρωποι στη Δύση συμμερίζονται πλήρως αυτή τη γνώμη.

Η κατάσταση στο Donbass κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες, ιδίως κοντά στην πόλη Avdiivka στην περιοχή του Ντόνετσκ, όπου συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των στρατευμάτων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έχουν ενταθεί. Τα αντιμαχόμενα μέρη κατηγορούν το ένα το άλλο ότι ξεκίνησαν τη βία…

hellasforce.com

The post Αποκαλύπτουμε… Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΞΑΝΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ!!! appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.