Συρία: Κούρδοι αιχμαλώτισαν βομβιστή αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους και… παίζουν μαζί του (φωτό)

Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επέτυχαν να συλλάβουν ζωντανό ένα βομβιστή αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μαζί με τον οποίο έβγαλαν… και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο ισλαμιστής οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα ένα φορτηγάκι γεμάτο εκρηκτικά (VBIED – αυτοκίνητο βόμβα), σκοπεύοντας να ανατιναχθεί στις θέσεις των μαχητών των SDF στην ύπαιθρο δυτικά της πολιορκημένης πόλης Ράκα.

Οι Κούρδοι άνοιξαν πυρ στοχεύοντας το όχημα για να το καταστρέψουν πριν τους πλησιάσει.

Οι σφαίρες τους πέτυχαν τον οδηγό-βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος τραυματισμένος στο στήθος δεν μπόρεσε να συνεχίσει να οδηγεί.

Όταν οι ισλαμιστές οδηγοί χτυπηθούν, ακόμα κι εάν δεν φτάσουν στον στόχο τους, ανατινάζονται πριν ξεψυχήσουν.

Προφανώς όμως από κάποια βλάβη, ο πυροκροτητής του τραυματισμένου οδηγού δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα οι Κούρδοι να τον αιχμαλωτίσουν και να πάρουν λάφυρο το όχημα του με όλα τα εκρηκτικά που ήταν φορτωμένο.

Επειδή η σύλληψη ενός βομβιστή αυτοκτονίας δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, πρόκειται περί σπάνιου γεγονότος, οι Κούρδοι μαχητές φρόντισαν να απαθανατίσουν φωτογραφικά το περιστατικό και να το μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας στα χέρια των Κούρδων. Πραγματικά δεν μπορεί να πιστέψει την… ατυχία του. Ξεκίνησε με ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά να ανατιναχτεί και εκείνος βγήκε μέσα από αυτό ζωντανός. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Από ελάχιστες έως καμία.

Το αγροτικό φορτηγάκι που είχαν οι μετατρέψει οι τρομοκράτες σε όχημα βόμβα, που περιήλθε ολόκληρο ως λάφυρο στα χέρια των Κούρδων.

pronews.gr

The post Συρία: Κούρδοι αιχμαλώτισαν βομβιστή αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους και… παίζουν μαζί του (φωτό) appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.