Το Ιράν στέλνει πολεμικά πλοία στο Ομάν.

Το ιρανικό ναυτικό έχει αποστείλει ένα στολίσκο σε αποστολή στο Ομάν, σύμφωνα με την τοπική ανακοίνωση των μέσων ενημέρωσης, και θα εισέλθει σε διεθνή ύδατα.

Την Κυριακή, ο 47ος στολίσκος, αποτελούμενος από το θωρηκτό Alborz και πολεμικό πλοίο Bushehr, εισήλθε από τη νότια πόλη στο λιμάνι του Bandar Abbas, μετά από τελετή στην οποία μετείχε ο ναυτικός διοικητής του ναυάρχου Habibollah Sayyari, Tasmn News. Από το Ομάν, τα πλοία θα κατευθυνθούν στον κόλπο του Άντεν και στα διεθνή ύδατα, βόρεια του Ινδικού Ωκεανού.

Την ίδια στιγμή, ο 46ος στόλος, που αποτελείται από το θωρηκτό Sabalan και από το logistic πολεμικό πλοίο Lavan, αναμένεται να επιστρέψει στο Ιράν την Κυριακή μετά την ολοκλήρωση διήμερης αποστολής, για τη διασφάλιση ναυτικών διαδρομών και την προστασία εμπορικών πλοίων και πετρελαιοφόρων στον Κόλπο του Άντεν. Το ιρανικό ναυτικό διεξάγει περιπολίες στη περιοχή από τον Νοέμβριο του 2008 στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της πειρατείας.

«Σήμερα, στον Κόλπο του Άντεν υπάρχει κάποια ελεγχόμενη ανασφάλεια και έχουμε τη δυνατότητα να συνοδεύσουμε πάνω από 4.000 πετρελαιοφόρα και φορτηγά πλοία στις ασφαλείς περιοχές χωρίς καμία διακοπή στα σχέδιά μας για εξαγωγές και εισαγωγές πετρελαίου και όχι- πετρελαίου», δήλωσε ο Ναύαρχος Sayyari Είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars, την Κυριακή.

http://ift.tt/2sQREyp

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY:  corfiatiko.blogspot.gr

The post Το Ιράν στέλνει πολεμικά πλοία στο Ομάν. appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.