ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ! Θέλουν πετρέλαιο από το Ιόνιο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αλβανικά ΜΜΕ αμφισβητούν την ελληνική κυριότητα του θαλάσσιου οικοπέδου «Ιόνιο 2″ – το οποίο μόλις παραχωρήθηκε για έρευνες στις TOTAL, ΕΛΠΕ, EDISON – αλλά θεωρούν προκλητικά ότι βρίσκεται στην ΑΟΖ της Αλβανίας και άρα είναι «αλβανικό»! Με τίτλο «η Ελλάδα απειλεί με παραχωρήσεις αλβανικής θάλασσας», το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες υπογραφές παραχωρήσεων θαλάσσιων οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο (Αθήνα, 25-5-2017), όπου και παραχωρήθηκε το «Ιόνιο 2″ στην κοινοπραξία Total, ΕΛΠΕ, Edison, εταιρείς που ελπίζουν βάσιμα πως εκεί υπάρχουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Η εφημερίδα της γείτονος γράφει όμως ότι το «»Ιόνιο 2″ βρίσκεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αλβανίας (ΑΟΖ)»! Στην πραγματικότητα το οικόπεδο 2, βρίσκεται πλάι στην Κέρκυρα, σε ολοκάθαρη ελληνική περιοχή!

Το αλβανικό άρθρο προσθέτει ακόμη, ότι με τη Θαλάσσια Συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ Ελλάδας – Αλβανίας που υπογράφηκε το 2009 από τους ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη και Λουλζίμ Μπάσα αντίστοιχα, παρουσία των Κώστα Καραμανλή και Σαλί Μπερίσα, «ένα μεγάλο μέρος του «Ιόνιο 2″ πέρασε στην Ελλάδα»!

Η Συμφωνία εκείνη όμως – τονίζει το άρθρο – μπλοκαρίστηκε ένα χρόνο αργότερα από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας μετά από προσφυγή του ανθέλληνα Έντι Ράμα.


crashonline.gr

The post ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ! Θέλουν πετρέλαιο από το Ιόνιο! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.