Δεύτερη προσπάθεια για προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Ο πρώτος συνδικαλιστικός καβγάς για τη συγκρότηση προεδρείου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε επίκεντρο τα όσα γίνονται στον ΕΔΟΕΑΠ. Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, ωστόσο, χαρακτηρίστηκε από την ακύρωση της 24ωρης απεργίας στην «Αυγή», με την οποία συμφώνησε και η πρώτη σε ψήφους παράταξη των «Ενωμένων Δημοσιογράφων» μετά το «λευκό» που ψήφισε ο εκπρόσωπος της «Συσπείρωσης» στο ΔΣ Σταύρος Καπάκος.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση προεδρείου, οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» πρότειναν αναλογικό-αντιπροσωπευτικό, όπως και η «Συσπείρωση», ενώ η παράταξη του ΚΚΕ πρότεινε αναλογικό προεδρείο, χωρίς τη συμμετοχή του εκπροσώπου της, πρόταση με την οποία συμφωνεί και ο Γ. Κυρίτσης των «Αδέσμευτων Δημοσιογράφων». Οι παρατάξεις «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» δήλωσαν πως είναι υπέρ ενός «προγραμματικού προεδρείου», ενώ οι «Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι» έθεσαν το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ.

Από την πρώτη αυτή συνεδρίαση φαίνεται πως οι θέσεις του προεδρείου θα μοιραστούν ανάμεσα σε όσους συμφωνούν με τη λειτουργία αναλογικού προεδρείου, δηλαδή τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους» και τη «Συσπείρωση», ενώ παραμένει ερώτημα αν τελικά θα συνεργαστεί στο προεδρείο και η παράταξη του Γ. Κυρίτση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.