Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε γιατί οι ΗΠΑ δημιουργούν μια αρνητική εικόνα της Ρωσίας στα Βαλκάνια

© RIA Novosti / Ilya Pitalev Σκόπια, ΠΓΔΜ. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 5 Ιουνίου – RIA Novosti. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα της Ρωσίας στα Βαλκάνια για να ενισχύσουν την θέση τους στην  περιοχή, λέει ο ανώτερος ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών του RAS Πγιόρτ Ισκεντέροφ.

Η χορηγία γίνεται  από τα Αμερικανικά κρατικά κονδύλια, του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και το κέντρο για την έρευνα του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς (OCCRP) του δισεκατομμυριούχου κ. George Soros  που δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο υποστηρίζεται ότι το προσωπικό των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, διπλωμάτες και εκπρόσωποι άλλων οργανισμών δήθεν προσπάθησαν να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της ΠΓΔΜ, διανέμοντας «πληροφορίες και παραπληροφόρηση» για  τα ρωσικά συμφέροντα. Ο οργανισμός  κατέληξε σε τέτοια συμπεράσματα, βασισμένα σε ορισμένα σε  «έγγραφα», ένα μέρος από τα  οποία  ονομάζει την έκθεση του υπαλλήλου της μακεδονικής αντικατασκοπείας .
Αντίγραφα των εγγράφων, είναι δύο αποσπασματικά  κομμάτια που απεικονίζουν ότι  το άρθρο δεν έχουν ορατά σημάδια που ανήκουν στις υπηρεσίες πληροφοριών της πΓΔΜ  με την εξαίρεση του ότι είναι γραμμένο στη μακεδονική γλώσσα.

«Οι ρίζες του σκανδάλου δεν βρίσκονται εντός της εξουσίας του κυβερνώντος συνασπισμού της πΓΔΜ, του  προέδρου  της ΠΓΔΜ και της Μακεδονικής  αντιπολίτευσης που  είναι απασχολημένοι, ιδιαίτερα  με τα εσωτερικά τους  προβλήματα.», – είπε  ο εμπειρογνώμονας στο  RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σίγουρα, κανείς στη Μακεδονία δεν πιστεύει σοβαρά ότι η Ρωσία μπορεί να παρεμβαίνει στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις, ειδικά καθώς τα τελευταία χρόνια της σχέσης Ρωσίας και Μακεδονίας δεν αναπτύχθηκαν πραγματικά ενεργά λόγω εσωτερικής πολιτικής αστάθειας στη χώρα αυτή». Διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη να κερδίσει  ένα συγκεκριμένο ποσοστό σε αυτή ή την άλλη  πολιτική δύναμη, καθώς και ο κυβερνών συνασπισμός, και η αντιπολίτευση, κατ ‘αρχήν, έχουν  παρόμοιες θέσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Το πρόβλημα είναι ότι τώρα η ιδέα της παρέμβασης της Ρωσίας στις εκλογές και στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις ταιριάζει πολύ καλά στην   γενική δυτική τάση: πρώτα από όλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα συγκεκριμένο τμήμα του  Αμερικανικού κατεστημένου  πρέπει να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα της  Ρωσίας για να ενισχύσουν την δική τους θέση  στα Βαλκάνια «- θεωρεί ο  Iskenderov.

Σημείωσε ότι «τους τελευταίους μήνες στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανόμενων και των  αξιοσέβαστων , εμφανίζονται αναλυτικά άρθρα στα οποία διευκρινίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδυνάμωσε το ενδιαφέρον της  για τα Βαλκάνια, στην πραγματικότητα οι Βαλκανικές χώρες αρνούνται την προοπτική  της ένταξης στην ΕΕ και ως εκ τούτου  τα Βαλκάνια όπως φαίνεται κινούνται στην επιρροή της Ρωσίας”

Σε αυτό το πλαίσιο, η έρευνα και οι δημοσιεύσεις  αυτού του είδους έχουν σχεδιαστεί για να αντιστρέψουν  αυτή την κατάσταση, να προσελκύσουν  την προσοχή του δυτικού κοινού σε αυτό το πρόβλημα, στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι αρκετά σκηνοθετημένο, έτσι, για να προσπαθήσουν να μην τοποθετήσουν  οι σχετικές πολιτικές και οικονομικές δομές της ΕΕ τα λεφτά τους ή κάποια  άλλα έργα που αφορούν την περιοχή των Βαλκανίων», — είπε ο εμπειρογνώμονας.

Διευκρίνισε ότι «η Ρωσία απεικονίζεται ως ο εχθρός των  βαλκανικών λαών». «Δεν αφορά μόνο τη ΠΓΔΜ, αλλά και για το Μαυροβούνιο, ακόμη και  τη Σερβία, στη βάση του οποίου  η ΕΕ διεξάγει συγκεκριμένες συμφωνίες με τις χώρες των Βαλκανίων προς το συμφέρον  της  και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τις  στρατιωτικές πολιτικές θέσεις τους Όπως συμβαίνει τώρα στο Μαυροβούνιο «- συμπέρανε ο Iskenderov.

https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Ο εμπειρογνώμονας εξήγησε γιατί οι ΗΠΑ δημιουργούν μια αρνητική εικόνα της Ρωσίας στα Βαλκάνια appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.