Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ μέλος και της BIEM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ακόμα ημέρα ιστορικής σημασίας για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ η σημερινή, μετά την είσοδό της ως τακτικού μέλους στην CISAC.  Mε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της BIEM – Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τα Μηχανικά Δικαιώματα, η οποία πραγματοποιείται φέτος στη Λισαβόνα, ο Οργανισμός μας αποτελεί πλέον μέλος της.  Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρακολουθεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιάννης Γλέζος.

 

Η ΒΙΕΜ εκπροσωπεί 55 οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων από 58 χώρες του κόσμου που διαχειρίζονται την μηχανική αναπαραγωγή έργων πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Η απόφαση αυτή της Γενικής Συνέλευσης της BIEM, σε συνδυασμό με την χθεσινή απόφαση τηςCISAC (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανισμών Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τα Εκτελεστικά Δικαιώματα) που ενέκρινε την εισδοχή της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ως τακτικού μέλους, ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, αφού πλέον ο Οργανισμός μας έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως στις δύο μεγαλύτερες Συνομοσπονδίες Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης.

 

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ μετά από πολυετείς αγώνες κατάφερε να αναπτύξει τη συλλογική συνεταιριστική διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας και να εγκαθιδρυθεί ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

 

Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ πλέον μπορεί να συσπειρώσει όλους τους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, εκδότες και κληρονόμους ρεπερτορίων, προς όφελος της μουσικής δημιουργίας και του πολιτισμού της χώρας μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.