ΕΡΧΟΝΤΑΙ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! ΕΥΡΩ ΕΙΠΑ; ΛΕΦΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ Ή ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ;;;

George Adalis B

Πανηγυρίζουν οι βοθρατζήδες της πολιτικής των Μνημονίων γιατί θα πάρουμε –λένε- 8.5 δις ευρώ μετά την διαφαινόμενη συμφωνία στο EuroWorkingGroup! Kαι μαζί με τους νεοφιλελέ πανηγυρίζουν και οι … νεοφιλεLEFT του Τσίπρα γιατί πήραμε την δόση κι έρχονται λεφτά! Ερχονται λεφτά είπα; Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας αποκαλύψω που θα πάνε αυτή τη φορά τα … λεφτά που έρχονται:

– Στις 17/7 λήγει ένα ομόλογο προς ιδιώτες ύψους 2.1 δις ευρώ

– Στις 18/7 υπάρχει λήγει μια δόση προς το ΔΝΤ αξίας 300 εκ ευρώ

– Στις 20/7 υπάρχουν προς την ΕΚΤ άλλα 3.2 δις ευρώ

– Στις 27/8 στον ESM άλλο ένα ποσό 1.7 δις ευρώ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ λοιπόν έχουμε να πληρώσουμε μέσα σε 40 μέρες (Ιούλιος-Αύγουστος 2017) το τεράστιο ποσό των 7.3 δις ευρώ !!!
Χωρίς να υπολογιστούν κάποια έξοδα «πράξεων» λοιπόν φαίνεται ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ της δόσης που θα πάρουμε από τους δανειστές είναι πάλι αέρας κοπανιστός, αφού επί της ουσίας δεν πρόκειται για δάνεια που θα διοχετευτούν στην αγορά ή σε αναπτυξιακές ανάγκες, αλλά ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΣΜΩΝ με τις οποίες θα καλυφθούν τα παλιότερα δάνεια με νέα, τα οποία θα έχουν φυσικά και τις ανάλογες επιβαρύνσεις τόκων!

Και όπου κι αν ρίξεις την ματιά σου σε όλα αυτά που γράφονται –για άλλη μια φορά- νομίζεις ότι από κάπου θα έρθουν χρήματα στην Ελλάδα! Ότι και πάλι θα πάρουμε … λεφτά!
Και η ζωή συνεχίζεται με την Ελλάδα να έχει καταστεί πρεζόνι που περιμένει την «δόση» του! Μια δόση που δεν είναι καν χρήμα αλλά αέρας κοπανιστός! Μια δόση που από τη μια βάζει την Ελλάδα πιο βαθιά στον βούρκο και από την άλλη, «οχυρώνει» τα κοράκια σε πολύ ευνοϊκές θέσεις και τους δίνει το δικαίωμα να αρπάζουν το «φιλέτο» της οικονομίας μας για ένα κομμάτι ψωμί!

Α, και μην ξεχάσω. Του χρόνου που έχουμε άλλα 6 δις να ξεπληρώσουμε, πάλι να είστε έτοιμοι για «μάχες» και «διαπραγματεύσεις» που στην αρχή όλα θα είναι δραματικά αλλά στο τέλος πάλι θα έχουμε συμφωνία!! Και το ίδιο θα γίνεται κάθε χρονιά! Το ίδιο δούλεμα … το ίδιο παραμύθι! Ως το 2057 που λήγουν τα δάνεια! Βέβαια δεν ξέρω πως θα ξεπεράσουν τα έτη 2037, 3038 και 2039, γιατί τότε έχουν βάλει από τώρα, 12,8 δισ., 12,5 δισ. και 13,4 δις, αντίστοιχα !!

Θα μου πείτε όμως, τι μας λες τώρα μωρέ Αδαλή! Το 2037 θα έχει έρθει η ανάπτυξη και θα έχουμε φράγκα! Δεν ξέρω βέβαια τι σημαία θα έχουμε τότε αλλά σιγά τώρα… Για το 2037 θα μιλάμε;;;
ΥΓ.
Μια μερα που δεν θα βαριέμαι, θα σας γράψω αναλυτικά, πως, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, από χασούρα διεθνών τοκογλύφων, μετατράπηκε σε μεγάλο πάρτι και μπίζνα, από την οποία όχι απλά κέρδισαν, αλλά φόρτωσαν τα χρέη τους σε ανυποψίαστους πολίτες! ΟΛΑ ! Ενα προς ένα τα ομόλογα και οι … μεταβιβάσεις … transit !!!

The post ΕΡΧΟΝΤΑΙ 8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! ΕΥΡΩ ΕΙΠΑ; ΛΕΦΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ Ή ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ;;; appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.