Απόρρητο έγγραφο της Κομισιόν για το χρέος: Στο 241% του ΑΕΠ το 2060 ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

Απόρρητο έγγραφο της Κομισιόν για τις προοπτικές βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Bloomberg.

«Υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διατηρήσει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετές δεκαετίες» αναφέρει η Κομισιόν στην έκθεσή της για το μνημόνιο την οποία αποκαλύπτει το Bloomberg, ενώ εκτιμά ότι υπάρχουν και «σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι στην ανάπτυξη».

Τα σενάρια της Κομισιόν για το ελληνικό χρέος
Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας χρειάζεται να υποχωρήσουν στο 9,3% του ΑΕΠ το 2020 από 17,5% του ΑΕΠ το 2017, με βάση το βασικό σενάριο για τη βιωσιμότητα του χρέους που έχει προετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αντίγραφο του εγγράφου που έχει περιέλθει στην κατοχή του.

Οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες αναμένεται να αυξηθούν από το 2020 και στη συνέχεια, ξεπερνώντας το 20% μετά το 2045 και φτάνοντας το 20,8% έως το 2060 με βάση το βασικό σενάριο.

Επίσης, με βάση τα βασικό σενάριο, το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να …

Η συνέχεια στο http://ift.tt/2sPWIqb

The post Απόρρητο έγγραφο της Κομισιόν για το χρέος: Στο 241% του ΑΕΠ το 2060 ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.