Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Οι «γείτονες» παρουσίασαν για πρώτη φορά με όλες τις τιμές το νέο υπό κατασκευή αεροσκάφος τους TF-X , προκαλώντας ερωτηματικά σε δύση και ανατολή προσπαθώντας να επιδείξουν οθωμανικά μεγαλεία .

Τα άσχημα μαντάτα όμως ήρθαν εδώ και ημέρες  από το Κίεβο,  μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ουκρανικής εταιρεία αεροσκαφών «Αντόνοφ» και της τουρκικής εταιρείας ASELSAN Elektronik, ενώ αιφνιδιαστικά η Άγκυρα δημοσίευσε βίντεο από το μελλοντικό μαχητικό αεροσκάφος TF-X.

Η συμφωνία υπεγράφη στις 10 Μαΐου στο πλαίσιο της έκθεσης IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή έχει ως στόχο να διερευνήσει τις δυνατότητες ολοκληρωμένων λύσεων για ηλεκτρονικά συστήματα αεροσκαφών, όπως το AN-148, AN-158 και AN-178.

Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Εικόνα0

Αυτό όμως που γίνεται πασιφανές είναι ότι η Ουκρανία και ίσως η Βρετανία θα δώσουν  την λύση που επιζητεί εναγωνίως ο Σουλτάνος  Ερντογάν σε δύο βασικά προγράμματα τα οποία είχαν βαλτώσει μέχρι τώρα  , το εθνικό άρμα μάχης ( κινητήρας)  και το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος (ηλεκτρονικά συστήματα-κινητήρας).

Κίεβο και Άγκυρα υπέγραψαν μνημόνιο αποσαφηνίζοντας  τις κύριες κατευθύνσεις της συνεργασίας στον τομέα των  ηλεκτρονικών συστημάτων αεροσκαφών ενώ η συμφωνία με τους Βρετανούς έιχε υπογραφεί πριν λίγες ημέρες.

Η Ουκρανία θα δώσει λύση στα αδιέξοδα του Τούρκου προέδρου για να κυριαρχήσει στην περιοχή ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει  τους Ουκρανούς  με την πρόσφατη παρουσία του Α.Τσίπρα στο Κίεβο όπου μιλώντας ο ίδιος ( απ έξω΄-απ΄έξω) μίλησε  για ρωσική επιθετικότητα.

Η Ρωσία έχει υπογράψει ένα σωρό συμφωνίες με την Τουρκία αλλά μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει καμία σοβαρή και επικίνδυνη για την χώρα μας.

Οι Ουκρανοί όμως ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάζονται για την δημιουργία κινητήρα στο άρμα μάχης Altay και τώρα θα συνεργαστούν και για το νέο αεροσκάφος.

Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα οι Τούρκοι παρουσίασαν σε βίντεο το νέο τουρκικό μαχητικό TF-X.

Το «πρόπλασμα» του νέου τουρκικού μαχητικού φέρεται ότι θα διαθέτει τουρκικής κατασκευής πυραύλους για αποστολές αέρος-αέρος, αεροδυναμικό σχήμα , με  υπερηχητική πτήση χωρίς χρήση μετακαυστήρα  ενώ ενδεχομένως να διαθέτει  ακροφύσιο κατευθυνόμενης ώσης TVC.

Το TF-X έχει δυο κινητήρες, αισθητήρα IRST και σχεδίασή stealth. Τα όπλα μεταφέρονται εσωτερικά.

Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Εικόνα1

Την ίδια στιγμή η τουρκική αμυντική βιομηχανία φέρεται να καλπάζει κατασκευάζοντας οπλικά συστήματα τα οποία, ακόμα  και  η υπερδύναμη Κίνα «παλεύει», όπως την κατασκευή αξιόπιστου  κινητήρα στα νέα κινεζικά αεροσκάφη 5η γενιάς και όχι απλά αντιγράφοντας τους ρωσικούς κινητήρες .

Παρουσιάστηκε επίσης απο τουρκικής πλευράς και το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Hürkuş-C, η οπλισμένη έκδοση του οποίου TAI Hürkuş  θα «φοράει»  κατευθυνόμενους πυραύλους αέρος –αέρος και αέρος -εδάφους.

Το πρώτο πρωτότυπο του τουρκικού ελικοπτέρου  T-625 είναι σχεδόν έτοιμο. Θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικές και πολιτικές πτήσεις. Όλα όμως αυτά συναρμολογούνται απλά.

Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Εικόνα2

Τονίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει δώσει σαφή και κατηγορηματική εντολή ότι σε καμία περίπτωση …η χώρα να μην εξαρτάται ειδικά σε αυτά προγράμματα…… από ΕΕ και ΗΠΑ.

Η ουσία όμως είναι σε κανένα πρόγραμμα οι Τούρκοι δεν συμμετέχουν κατασκευάζοντας το κρίσιμο υλικό,(πυροβόλα αρμάτων, κινητήρες, ηλεκτρονικά συστήματα αιχμής, κά), αλλά τα εισάγουν συναρμολογώντας απλά οπλικά συστήματα .

Αποκτούν όμως τεχνογνωσία για παρέμβαση στους πηγαίους κωδικούς εφόσον τους διαθέτουν, ενώ αναβαθμίζονται ελέω Πακιστάν ταχύτατα στα πυραυλικά προγράμματα.

Ως Έλληνες δεν πρέπει να λησμονούμε ότι όλα αυτά τα επίπλαστα «επιτεύγματα» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αποσκοπούν στην εφαρμογή του  «Εθνικού  Όρκου» (Misakı Millî), το οποίο θέλει να υλοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν , διατηρώντας ( στο μυαλό του)  παρεμβατικά δικαιώματα στα εδάφη της άλλοτε οθωμανικής αυτοκρατορίας: στο Ιράκ, τη Συρία, την Γεωργία, την Κριμαία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καραμπάχ, Αιγαίο,  Βαλκάνια και Βόρεια Αφρική.

Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Εικόνα3

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία. Εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί», σημείωσε ο Ερντογάν , υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία πάντοτε αγκάλιαζε όλους τους καταπιεσμένους πληθυσμούς και τα θύματα και ποτέ δεν εγκαταλείψαμε τους ομοεθνείς μας μόνους».

Αυτά πιστεύει και πρεσβεύει ο ίδιος και αυτά θέλει να πραγματοποιήσει . Τίποτε άλλο, ….αυτή είναι η ουσία της σημερινής Τουρκίας  …και αυτό το δόγμα της, αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους .

pentapostagma.gr

The post Έρχεται το τουρκικό αεροσκάφος TF-X με βοήθεια όπως και στο άρμα Altay από την Ουκρανία που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.