Ο Rouhani κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν

© RIA Novosti / Αλεξέι Nikolsky Ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί. Φωτογραφία αρχείου

ΜΟΣΧΑ, στις 20 Μαΐου – RIA Novosti. Ο νυν πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί  επανεξελέγη για δεύτερη θητεία, έχοντας συλλέξει το 57% των ψήφων,  δήλωσε  ο υπουργός Εσωτερικών Αμπντολρεζά Rahmani Fazli μετά την καταμέτρηση του 100% των ψήφων.

«Τα τελευταία  αποτελέσματα που μπορώ να σας παρουσιάσω, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι τα τελικά : ο αριθμός αυτών που εψήφισαν είναι  41.220.131, ο Rouhani κατέλαβε  23.549.616 ψήφους  ή το 57% των ψήφων και εξελέγη  ο αγαπητός  από τον λαό του Ιράν Πρόεδρος ,» – είπε ο Fazli.

Εκτός από τον Rouhani, την  Προεδρία υποστήριξαν τρεις ακόμη υποψήφιοι.  Ο κύριος αντίπαλος του νυν Προέδρου  ήταν ο Αγιατολάχ Ιμπραήμ Raisi, που έλαβε 38% (15,7 εκατομμύρια ψήφους).  Ο πρώην αντιπρόεδρος Mostafa Χασεμί Τάμπα, ο οποίο  συγκέντρωσε  περίπου 400 χιλιάδες ψήφους, και ο συντηρητικός υποψήφιος Mostafa Αγά Mirsalam, που τον ψήφισαν  περίπου 215.000 ψηφοφόροι, πολύ πίσω από τον ηγέτη.

Οι υποψήφιοι έχουν τρεις ημέρες για να ασκήσουν  έφεση, μετά τις  οποίες θα παρουσιαστούν τα τελικά επίσημα αποτελέσματα.

Η εκλογή πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου. Οι αρχές σημείωσαν  υψηλό ποσοστό συμμετοχής, αρκετές φορές επέκτειναν  την ώρα των ψηφοφοριών, η οποία είναι ο λόγος που  τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν σε τοπική  ώρα τα μεσάνυχτα (22.30 ώρα Μόσχας), και η προσέλευση έφθασε περίπου το 70%.]

Την ίδια στιγμή με τις προεδρικές εκλογές έγιναν και οι εκλογές  για τα συμβούλια των πόλεων και οι εκλογές για το κοινοβούλιο.  Δικαίωμα ψήφου στο Ιράν έχουν περίπου 56 εκατομμύρια άνθρωποι.

https://ria.ru

Δείτε σε Photo Wire τις Προεδρικές εκλογές στο Ιράν 

ria.ru/

tokoutsavaki

The post Ο Rouhani κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.