Επιστρέφουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ;

Νέα μόνιμη στρατιωτική παρουσία εξετάζουν οι ΗΠΑ.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι και στρατηγοί των ΗΠΑ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μαζικής επιστροφής Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, στα πλαίσια εξολόθρευσης των ακραίων ισλαμικών στοιχείων στη Μέση Ανατολή.

Ουδείς πραγματικά γνωρίζει αν αυτό εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο Τραμπ περί αφανισμού των ισλαμοφασιστών.

Ο ίδιος ο πρώην Υφυπουργός Άμυνας  κατά τη διάρκεια της 2ης θητείας του Τζορτζ Μπους, ο Eric Edelman και ένας από τους κύριους εκφραστές Think Tank (δεξαμενών σκέψης) για στρατιωτικά θέματα στις ΗΠΑ, είναι υπέρ μίας τέτοιας απόφασης, την οποία μάλιστα την χαρακτηρίζει ως «αναγκαία».

«4,000-8,000 στρατιώτες θα είναι πιθανώς ένας επαρκής αριθμός για να συμπληρώσει τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, αφού η Daesh οδηγείται εξ ολοκλήρου από το Ιράκ. Αλλά ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να ανέλθει σε 20.000».

Με τη σειρά του και ο  ανώτερος συνεργάτης της CSBA και ο καθηγητής παγκόσμιων υποθέσεων Johns Hopkins Hal Brands, τόνισαν πως μία αμερικανική παρουσία και μάλιστα μεγάλης διαρκείας στο Ιράκ, είναι επιτακτική, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Για την ώρα πάντως η παρέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ λαμβάνει χώρα κυρίως μέσω ξαφνικών αεροπορικών επιδρομών, σε περιοχές όπως η Μοσούλη και τα προάστια της Ράκα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.
el.gr

The post Επιστρέφουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ; appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.