Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Κορέα

Το αεροπλανοφόρο «USS Ronald Reagan» στέλνει το αμερικανικό Ναυτικό, στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, όπου θα διεξάγει ασκήσεις με το αεροπλανοφόρο «USS Carl Vinson», το οποίο βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή.

Εκεί θα βρίσκεται συνοδευτικά και μοίρα πλοίων που τώρα απέπλευσε με το αεροπλανοφόρο από τη βάση του στη Γιοκοσίκα της Ιαπωνίας.

Η κίνηση αυτή είναι ακόλουθο της πρόσφατης δοκιμαστικής πυραυλικής εκτόξευσης που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, τα ξημερώματα της Κυριακής, πετυχαίνοντας επιτυχημένη ελεγχόμενη επανείσοδο του πυραύλου στην κατώτερη γήινη ατμόσφαιρα, αντί της πτώσης στην θάλασσα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Μετά την άφιξη του στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, το αεροπλανοφόρο θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών ασκήσεων, με έμφαση στην επιχειρησιακή αξιοποίηση και τις απονηώσεις και προσνηώσεις των αεροσκαφών που μεταφέρει.

Παράλληλα, αναμένεται ότι το δεύτερο αεροπλανοφόρο θ’ αντικαταστήσει το «Carl Vinson» στην περιοχή μετά τη λήξη της αποστολής του.

Το «Ronald Reagan» είναι κλάσης Nimitz, με πλήρωμα 4.539 αντρών, ενώ μεταφέρει περίπου 60 μαχητικά αεροσκάφη.

Καθελκύστηκε το 2003, ενώ το κόστος κατασκευής του έφτασε στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
ΠΗΓΗ

The post Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Κορέα appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.