Ρουμανία: Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων θα γίνει νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα

 «Η Ρουμανία σχεδιάζει να αγοράσει Patriot»

Βουκουρέστι.
Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας (και πρώην πρωθυπουργός) Καλίν Ποπέσκου – Ταριτσεάνου, εξέφρασε τις ανησυχίες του στον Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμμερμανς στην ιδέα της «Ευρώπης των δύο ταχυτήτων», αναφέρει η «Euractiv».

Ρουμανία: Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων θα γίνει νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα - Εικόνα1Ο Ταριτσεάνου επέμεινε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντλήσει διδάγματα από τα μαθήματα της κομμουνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας της Ρουμανίας πρόσθεσε ότι η ιδέα των ευρωπαϊκών χωρών για την καθιέρωση διαφορετικών οικονομικών ταχυτήτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες διαιρέσεις στην Ένωση, παρόμοιες με αυτές που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου  στο Σιδηρούν Παραπέτασμα.

Η Ρουμανία σχεδιάζει να αγοράσει  από τις ΗΠΑ πυραύλους Patriot
Ρουμανία: Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων θα γίνει νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα - Εικόνα2

Βουκουρέστι.

Η Ρουμανία, μέλος του ΝΑΤΟ, σχεδιάζει να αγοράσει πυραύλους ‘Patriot’ από αμερικανική εταιρεία για την προστασία του εναερίου χώρου της. Αυτό δήλωσε ο ανώτερος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας, σύμφωνα με το Reuters.

 Το σχέδιο θα αποτελέσει βασικό μέρος του σχεδίου της Ρουμανίας για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της, αξιοποιώντας τη σταδιακή αύξηση του ετήσιου κόστους.

(focus-news.net)

echedoros-a.gr

The post Ρουμανία: Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων θα γίνει νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.