Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τη θηλιά γύρω από την Τουρκία: Για πρώτη φορά επίσημα η Μόσχα ενέπλεξε την Άγκυρα στις τρομοκρατικές…

…επιθέσεις με σκοπό αποσταθεροποίηση – Πλέον όλοι αναμένουν το θανατηφόρο ξέσπασμα της «Αρκούδας»

Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τη θηλιά γύρω από την Τουρκία και πλέον όλοι περιμένουμε πότε θα λάβει χώρα η μεγάλη έκρηξη. Για πρώτη φορά χτες η Ρωσία επίσημα ενέπλεξε την Τουρκία στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης σε μια μεγάλη επιβεβαίωση του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ καθώς το είχαμε αναφέρει εδώ και καιρό στο άρθρο μας Τελειώνει ο χρόνος της: Η Τουρκία πίσω από 2 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία .

Από την ανακοίνωση γίνεται φανερό ότι οι σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών είναι πολύ κακές…

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Τουρκία για να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία. Μάλιστα σήμερα είχαμε εισβολή τζιχαντιστή σε εγκατάσταση της FSB κάτι που δείχνει ποιοτική κλιμάκωση αλλά και πληροφορίες από «υψηλές διασυνδέσεις»…

Επίσημα πλέον οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, στις αρχές του μήνα, είχε χρηματοδοτηθεί από μια «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία

Στην επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση.

Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης» ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα, είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια, κατά την ανάγνωση της απόφασης των αρχών να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τις 3 Ιουνίου, ο Αζίμοφ.

Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση».

Ο Ακράμ Αζίμοφ είναι το δέκατο πρόσωπο που κατηγορείται για την υπόθεση αυτή στη Ρωσία. Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην επίθεση.

Προχτές, σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ξανά  η Μόσχα, καθώς πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών γάζωσε κυριολεκτικά δύο τρομοκράτες στην περιοχή Βλάντιμιρ, στα ανατολικά της ρωσικής πόλης.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των ρωσικών αρχών, οι δύο ύποπτοι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς του πράκτορα όταν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν ασιατικής καταγωγής, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για επαφές που είχαν με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ είχαν ξεκινήσει την οργάνωση για την κατασκευή βόμβας, την οποία θα χρησιμοποίησαν σε άγνωστη τοποθεσία και σε άγνωστο χρόνο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στο οίκημα όπου διέμεναν οι δύο τρομοκράτες βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ένα αυτόματο καλάσνικοφ ΑΚ-47 ένα πιστόλι Μακάροφ και πολεμοφόδια.

Σήμερα, τρία άτομα – συμπεριλαμβανομένου του δράστη – σκοτώθηκαν στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας (FSB) στο Χαμπάροφσκ, όταν ένας ένοπλος ισλαμιστής άνοιξε πυρ εναντίον πρακτόρων.

Ένα ακόμη άτομο τραυματίστηκε από την επίθεση

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι, ο δράστης κατάφερε με κάποιον τρόπο να περάσει τον ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο των γραφείων και να φτάσει στη ρεσεψιόν.

Εκεί άνοιξε πυρ εναντίον του κόσμου που βρισκόταν στον προθάλαμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πράκτορας και ένας επισκέπτης.

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκε και ο ίδιος ο δράστης από μέλος του προσωπικού ασφαλείας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η FSB, χωρίς να αναφέρει άλλα στοιχεία για τα κίνητρα της επίθεσης.

Ο δράστης είχε προσηλυτισθεί πριν δύο χρόνια στο Ισλάμ.

Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τη θηλιά γύρω από την Τουρκία: Για πρώτη φορά επίσημα η Μόσχα ενέπλεξε την Άγκυρα στις τρομοκρατικές επιθέσεις με σκοπό αποσταθεροποίηση – Πλέον όλοι αναμένουν το θανατηφόρο ξέσπασμα της «Αρκούδας» - Εικόνα0

Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τη θηλιά γύρω από την Τουρκία: Για πρώτη φορά επίσημα η Μόσχα ενέπλεξε την Άγκυρα στις τρομοκρατικές επιθέσεις με σκοπό αποσταθεροποίηση – Πλέον όλοι αναμένουν το θανατηφόρο ξέσπασμα της «Αρκούδας» - Εικόνα1

Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τη θηλιά γύρω από την Τουρκία: Για πρώτη φορά επίσημα η Μόσχα ενέπλεξε την Άγκυρα στις τρομοκρατικές επιθέσεις με σκοπό αποσταθεροποίηση – Πλέον όλοι αναμένουν το θανατηφόρο ξέσπασμα της «Αρκούδας» - Εικόνα2


pentapostagma.gr

The post Η Ρωσία σφίγγει και άλλο τη θηλιά γύρω από την Τουρκία: Για πρώτη φορά επίσημα η Μόσχα ενέπλεξε την Άγκυρα στις τρομοκρατικές… appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.