Στην Αλβανία, δεν έχουν καταφέρει να εκλέξουν πρόεδρο, λόγω της έλλειψης των υποψηφίων

© Fotolia / ollirg Σημαία της Αλβανίας. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 20 Απριλίου – RIA Novosti. Το κοινοβούλιο της Αλβανίας δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο, καθώς το κυβερνών κόμμα του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα
αποφάσισε να μην προτείνει υποψήφιο  στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, σύμφωνα με την Agence France-Presse [1].

«Εμείς δεν προτείναμε  υποψηφίους, με σκοπό να καταδειχθεί ότι  η επιθυμία μας είναι να διατηρηθεί ο διάλογος με την αντιπολίτευση για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου, για να επιτευχθεί συναίνεση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας», — δήλωσε ο πρόεδρος της βουλής Ιλίρ Μέτα.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, στην περίπτωση των υποψηφίων για το αξίωμα του προέδρου της χώρας για να κερδίσει ένας από αυτούς απαιτείται η  υποστήριξη τουλάχιστον 84 βουλευτών  από τους 140. Αν μετά από πέντε γύρους, ο πρόεδρος δεν θα επιλεγεί, το σημερινό  κοινοβούλιο θα διαλυθεί.

Η Αλβανική αντιπολίτευση μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο από τα μέσα Φεβρουαρίου, απαιτώντας να συγκαλέσει μια μεταβατική κυβέρνηση για  να προετοιμαστούν για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

References [ βιβλιογραφικές αναφορές]  Франс Пресс
   ( https://www.afp.com/fr )
https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

The post Στην Αλβανία, δεν έχουν καταφέρει να εκλέξουν πρόεδρο, λόγω της έλλειψης των υποψηφίων appeared first on Triklopodia.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.